Del 2 som jeg egentlig lovet skulle komme på bloggen i går kom visst ikke før i dag. Jeg synes elgjakt er en god "excuse" for det. I går felte laget 2 dyr på 1 dag, så det ble ganske så hektisk. Slakting og flåing 2 ganger samme dag er en hard og lang prosess for å si det sånn, haha.

Uansett. Jeg innså som nevnt i forrige innlegg at jeg faktisk ikke har tatt så mange bilder på denne turen her, til tross for at vi har reist mye rundt. Jeg har så vidt 1 eller 2 bilder fra Glasgow og Newcastle, men utenom det så var det rimelig dårlig planlagt av meg for å si det sånn.

Ida og jeg tok som nevnt tidligere en dagstur til Highlands. Der fikk vi se Highland Cattle, som på norsk blir kalt Høylandsfe. Disse var så utrolig mye finere og søtere i virkeligheten! Vi fikk også se steder som ble brukt i serien Outlander og en åpen slette som ble brukt som rumpeldunkbane i de første Harry Potter filmene, blant annet. Vi tok oss også en tur på Loch Ness, men vi fikk dessverre ikke se stor av Nessie. Bedre lykke neste gang vil jeg tro.Disse mennene som spilte sekkepipe var altså overalt. Her sto det en mann og spilte midt ute i Highlands på en rasteplass. Jeg skjønner ikke hvordan de bare kan dukke opp sånn. Han var flink da!


Et lite bilde fra turen på Loch Ness. Regnet holdt seg heldigvis unna til vi kom oss på land igjen. Jeg hadde håpet at Nessie skulle stikke seg frem som sagt, men det gikk dessverre dårlig. Hun var ikke så veldig fotogen... 


Dessverre husker jeg ikke hva denne søte landsbyen het, men det var veldig koselig her i hvert fall. I tillegg ble vi informert om at iskrembutikken på hjørnet serverte softis med Whiskey smak. Jeg er ikke så veldig glad i whiskey, så jeg tok heller å kjøpte meg noe med karamell og sjokolade. Det var i hvert fall kjempegodt! 


Se så koselig de har det i den lille landsbyen sin. Hadde ikke vært dumt å bo der en liten stund. Spesielt ettersom det er så kort vei til det fine Highlands.

Det neste bildet er faktisk det eneste bildet jeg har å vise dere fra Glasgow. Da vi skulle vandre til hotellet kom vi fordi Museum of Modern Art. På avstand trodde jeg denne figuren var noe helt annet, så jeg ropte av glede til Ida: "SEE!!! DET ER EN TROLLMANN PÅ EN HEST!!!". Skuffelsen ble stor når jeg så det var en mann på en hest, med en kjegle på hodet. Modern (f)art ass.


Helt til slutt har jeg 2 bilder fra Newcastle. Det neste bildet er tatt inn i en kirke som jeg tror het St. Patricks Church. Den var utrolig fin på innsiden og de hadde veldig mange fine utstillinger i den. Det kunne tyde på at Newcastle fremdeles var veldig preget av 2. verdenskrig, for det var mye som omhandlet dette med å ære de døde soldatene som kjempet i krigen.Uansett så var det veldig spennende å se seg om inni der, og mens vi var der satt organisten og øvde seg litt og det kom et lite barnekor som hadde sangøvelse. Det var egentlig veldig koselig!


#skottland #england #highlands #foto #fotografi #reise #tur 
Den 5. september reiste Ida og jeg til Skottland en tur. Planen var at vi skulle reise rundt i landet, og at vi skulle bestille hotell ettersom vi reiste rundt. Denne planen gikk litt i dass allerede da vi skulle reise fra Edinburgh til Fort William pga fulle hotell på Fort William, så da ble det litt endringer i planene. Vi tok til og med en liten tur til England, noe som var spontant og morsomt! Vi begynte turen med å være i Edinburgh i 3 netter, før vi reiste videre med tog til Glasgow og sov der i 2 netter, deretter tok vi tog til Newcastle i England og sov der i 2 netter helt til vi reiste tilbake til Edinburgh for den siste natten og dro hjem til Norge igjen. Jeg har ikke tatt på langt nær så mange bilder jeg trodde jeg skulle ta, så derfor blir det bare 2 deler. Alle bildene i dette innlegget er tatt i Edinburgh. Del 2 kommer i morgen!


Det første man ser på Royal Mile er selvfølgelig sekkepipespillere. De er kjempeflinke alle sammen!


Tok oss en tur på Greyfriars Kirkyard. Jeg regnet ut at det er 4 år siden sist jeg var her og det er så og si prikk likt siden sist. Eneste forskjellen var at de drev med restaurering på avsperrede gravplassene. Litt synd ettersom den beryktede McKenzie graven er der.


Det var utrolig fint den første kvelden vi var i Edinburgh, noe som helt klart synes på bildene.Dag 2 begynte med at vi var innom Edinburgh Castle, vi var innom National Museum of Scoland og vi tok en kopp kakao på Elephant House, som for meg var litt stort. De første setningene av Harry Potter ble nemlig skrevet på en serviett av J.K. Rowling på Elephant House!


På National Museum fikk vi til vår store skrekk se denne utrolig brede kjolen. Ida sa: "hvordan i alle dager kan man komme seg gjennom en dør mens man har på seg den der?!". Jeg må innrømme at jeg tenkte det samme. Og hvordan i alle dager klarer man å gå på do om badet er lite? Det er et mysterium.
Vill ulv (Canis lupus) fotografert i Norge. Ulv p sn¯, en vinter i fjellskogen.
Foto: © Baard NÊss / NN / Samfoto

Jeg fikk også se min kjære venn Dolly igjen. Akkurat som sist så var hun det ene store jeg aboslutt MÅTTE se på National Museum. Hun er så fin. For de som ikke vet det så er hun verdens første klonede levende dyr. Så, det du ser på er en klonet sau. Veldig imponerende.


Tror ikke det er så mange som kan skryte av at de har tatt en selfie i et speil fra 1600 tallet, men det har nemlig jeg gjort! 


Her er noen bilder fra innsiden av Elephant House. Doen var heeeelt nedtagget av skriblerier som for det meste hadde med Harry Potter å gjøre. Det ble sagt for noen år siden at alt dette skulle males over sånn så doen ble fin igjen, men etter mye kritikk fra fans og gjester fikk alle skribleriene stå som de var. Legg spesielt merke til det som står like over doen, høhø.

Mens vi var i Edinburgh tok vi en tour som tok oss med på Highlands som tok en hel dag. Bildene fra turen kommer i del 2 i morgen, og jeg skal love dere at det er mye fint å se på! Også må jeg legge til allerede at jeg har vært sykt dårlig på å ta bilder i både Glasgow og Newcastle *kremt*.

#ferie #bilder #foto #fotografi #harrypotter #skottland #storbritannia #2017 #tur #reise 
 
I juni reiste jeg sammen med mamma, pappa og bruttern til Vestlandet. Hovedmålet på turen var den nyåpnede Loen Skylift (eller facelift som jeg liker å kalle den) som Dronning Sonja åpnet tidligere i år. Dette er rett og slett en "skylift" som går fra bakken og opp på en fjelltopp som heter Hoven. Fra toppen kan man se Olden (ja, vannet Olden kommer derifra) og Loen. Det var en utrolig fin tur, og i tillegg fikk jeg mast på meg en tur innom noen stavkirker på veien. Jeg kom til og med innom 2 av stavkirkene jeg har ønsket å besøke lenge. De var utrolig fine og absolutt verdt besøket!

Her kommer en hel haug med bilder fra turen, og jeg anbefaler virkelig alle å ta seg en tur til Loen og ta skyliften opp til Hoven. Det er en restaurant på toppen der du har en fantastisk utsikt. Maten var helt nydelig og den var kun laget av lokale råvarer. 


Var innom Gudvangen som også åpnet nå i år. Der har de bygget en vikinglandsby sånn det skal ha sett ut for hundrevis av år siden når vikingene bodde der. Det var veldig spennende, og ettersom jeg er så interessert i historie og spesielt vikingtiden så hadde jeg lyst til å være der hele dagen. 


Det lille vannet du ser langt borti der er Geirangerfjorden. Kunne bodd på den steinen der, hadde det ikke vært for alle turistene som strimlet rundt den. Så mye fin natur vi har i Norge! 


Vi sov på en campingplass i Loen i 3 netter og ettersom jeg er så glad i å utforske nye plasser så gikk jeg rundt i området og fant en del fine steder. Blant annet dette med en gammel trebru som gikk over elva. Det var et utrolig fint lys der den kvelden.

Her kommer noen bilder fra toppen av Hoven, etter at vi hadde tatt skyliften opp. Det var så utrolig fint der.

Mamma fulgte selvfølgelig ikke med, og jeg har et kleint smil, men herregud se på den fine utsikten da! 

For mange måneder siden fant jeg et bilde på Pinterest som hadde blitt lagret fra flickr. Jeg syntes det var så fint og fant ut at dette fine bildet hadde blitt tatt i Loen og på bildet kunne man se laftehus med torvtak og noen høye fjell med en fjord rundt. Tror dere ikke jeg til min store glede fant denne plassen da jeg var i Loen? Jeg ble fra meg i begeistring, og enda gladere ble jeg når jeg så at de hadde denne på det ene taket:

Jeg vil ha en sånn.


Her kan man se en liten bit av en isbre oppå toppen av fjellet. Da kan jeg krysse av at jeg har sett en isbre på bucketlista mi også! ​


Vi tok oss også en tur på den berømte Flomsbanen som er en av norges største destinasjoner. Skulle ønske det var litt finere vær når vi tok den, men det var fremdeles utrolig mye fint å se på. Sånn som dette:Og helt til slutt legger jeg ved noen bilder fra disse 2 stavkirkene jeg alltid har hatt så lyst til å se:#ferie #vestlandet #bilferie #stavkirke #historie #flomsbanen #natur #foto #fotografi 
Som jeg har nevnt tidligere så gleder jeg meg sykt til sommeren. Ferien er allerede betalt og i boks, så nå er det bare å glede seg til de aktuelle datoene. Jeg har nok aldri hatt så mange ferieplaner i løpet av en sommer som jeg har nå. Nå har Alex og jeg vært til London sammen før, men i sommer skal vi ikke bare til 1 by og utforske. Vi skal reise langt, kjøre både bil, buss, fly og båt. Også skal vi slite oss totalt ut med bra musikk, kule folk og mye alkohol!

Første stopp blir Sweden Rock!
Jeg har aldri vært på Sweden Rock før, og egentlig hadde jeg planer om å reise til Tons of Rock i sommer. Alex klarte å lure meg med, så da prioriterte jeg Sweden Rock istedet for Tons, selv om line-upen på Tons er litt mer fristende for min del. Derfor så håper jeg Sweden Rock veier opp med utrolig bra stemning og et gigantisk utvalg av god mat (veggismat for min del) og masse godt drikke. Alex og jeg skulle egentlig være med festivalbussen som drar fra Norge, men så bestemte vi oss for å dra for oss selv og kjøre en litt annen rute. Vi skal nemlig stjele cabben til svigers (vi kan kjøre uten tak, hihihi), også skal vi ta danskebåten over til København. Deretter kjører vi til Sverige (forhåpentligvis med et lass god og billig danskeøl) og nyter Sweden Rock. Når vi skal hjem så tar vi 1 dag ekstra i København og drar på tivoli og er barnslige før vi drar tilbake til Norge igjen med danskebåten.


Det er fremdeles 24 band til som ikke er annonsert enda, så jeg håper på noen skikkelig metalband. Må innrømme at Aerosmith, Scorpions, Steel Panther, Alter Bridge og Apocalyptica blir spennende! In Flames har jeg sett 4 ganger før, så det er ikke like interessant. Scorpions er nok ett av de jeg gleder meg mest til. Hallo barndomsminner <3

Festivalsommeren er nok ikke over der heller. Alex har jo i hele sitt liv vært stor fan av HIM og jeg har jo selv vært glad i de. Alex fant ut at HIM skulle spille på Tuska Festival i Helsinki til sommeren. Dette er en av de første konsertene HIM har hatt på lenge og i tillegg ryktes det om at vi skal få høre noen nye sanger. Derfor blir det en tur til Helsinki også, og det er nok turen vi gleder oss mest til. Begge har hatt lyst til å dra til Helsinki i veldig mange år (personlig så er det like lenge som jeg har vært blodfan av Nightwish, over 10 år) så da tenkte vi bare "hvorfor ikke?". Vi er begge fan av HIM, vi har begge lyst til å reise til Finland og vi har begge lyst til å oppleve HIM i hjemlandet. Som sagt, dette er nok høydepunktet mitt i sommer og jeg gleder meg allerede som en liten unge. Jeg kan noen få ord på finsk og noen setninger, men jeg ser for meg at jeg ikke kommer til å forstå stort av hva Ville Valo snakker om når han står på scenen. Jeg tror ikke vi bryr oss stort om det, for det viktigste er at de spiller musikk for oss og at det er selveste HIM som står der.


Må også nevne at jeg får se Apocalyptica for andre gang denne sommeren, og at jeg endelig får sett Sonata Arctica og Mastodon! 

I tillegg til disse festivalene så får jeg også sett Europe i sommer på Tømmerstokk. Det blir også veldig spennende! 

Skal med dette ikke klage noe som helst på sommeren min. Jeg er så glad for at Alex er like glad i å bruke masse penger på festivaler og turer som det jeg er. Alex regnet på det og fant ut av hvis vi hadde brukt disse pengene på en annen tur så kunne vi faktisk reist til Japan og levd ganske så greit der i noen uker. Vi har avtalt at vi skal sette opp bucket-list over steder vi vil dra de neste årene (ja, vi liker å tenke langt frem i tid), og på de neste punktene finner vi blant annet Japan og USA. I tillegg til at vi sikkert vil reise rundt på festivaler senere også. Alt avhengig av band som spiller, selvfølgelig.

Langt innlegg, men herregud. Jeg gleder meg så sykt så jeg klarer ikke å tenke på så mye annet om dagen. Spesielt nå som alle billetter, hoteller og alt er på plass. Det føles veldig digg!

Hvilke planer har du for sommeren? 

#festival #musikk #reise #sommerferie #sommer #finland #sverige #swedenrock #tuska #helsinki 


 
I starten av desember var jeg og Alex en tur til London. Dette var egentlig en fryktlig spontan tur for begge ville til Harry Potter verden. Jeg ville tilbake fordi jeg savnet det sånn, og han ville dit for å se hvordan det var. Vi var der fra tirsdag til fredag, og vi kom dit tirsdag morgen og dro igjen fredag kveld. Vi skulle jo ikke på Harry Potter før på torsdag, så what to do? 

Vi bestemte oss for å dra på forskjellige turistmål, og ett av disse turistmålene var London Zoo. Personlig er jeg litt splittet når det kommer til dyreparker. Jeg vil jo helst at de skal leve ute i det fri, men samtidig så synes jeg at dyr som er utrydningstruet pga jakt skal få trygge liv i en park og få barn som senere kan hjelpe til med å redde rasen. Så, dyreparker er både bra og dårlig, synes jeg. Alt i alt så synes vi begge at London Zoo så ut til å gi dyrene alt de trengte, og det så ut til at de hadde det veldig bra og hadde mye plass å boltre seg på. Vi har bestemt oss for at vi vil tilbake på sommeren, for nå på vinteren var det veldig mange dyr vi ikke fikk sett. På sommeren er det også mulig å gå inn i et gigantisk rom og gå blant lemurer som løper fritt. Tror jeg så noe med dovendyr også, så dette er absolutt noe vi må få med oss senere!

Til vår store glede var pingvinene ute, og vi digger pingviner. Derfor ble vi stående og se på dem i over en halvtime. Alex fikk til og med tatt på en, haha.


Vi kom også over noen løver. Løvinnene lå helt inntil glassveggen og koste seg i sola, mens en haug med folk sto rundt og så på. Jeg tror aldri jeg har sett løver i dyrepark før, så det var veldig spesielt å se hvor store de faktisk er. Jeg visste jo at de var større enn en vanlig huskatt, men når jeg så størrelsen på disse løvinnene ble jeg overrasket. I tillegg har jeg hørt noe om at løvinnene blir større enn hannen? Hannen lå på vakttårnet sitt ute og så på folk. Jeg prøvde å snakke til han, men han så ikke ut til å bli så veldig glad for oppmerksomheten.


Vi fikk latterkrampe da vi så disse. De er utrolig søte, men også veldig rare. Bare sjekk de lange beina, hahaha.
Etter å ha gått en stor runde kom vi plutselig tilbake til løvinnene i sola. Da hadde de våknet litt og begynte å røre på seg.


Vi fikk også se 2 søte tigerunger som lekte med hverandre i vintersola. De var utrolig søte og vi ble stående der lenge å se på at de slåss med hverandre.
Moren så ikke ut til å bry seg om barna sine den dagen. Hun lå langt unna og sov, og hun syntes sikkert det var veldig digg med barnefri.


Vi så en hel haug med andre dyr også som jeg ikke tok bilder av. De hadde en egen avdeling for gårdsdyr der vi kunne gå inn i bingene og kose med de. Jeg ble veldig forelsket i en geit som spiste på klærne mine og laget rare lyder. De hadde også esel, lama, kaniner, høner og griser der. Jeg fikk også se sjiraffer og et dyr som heter Okapi. Den var kjempefin og svært sky, sjelden og truet. Når vi var der hadde de nettopp plassert en hunn og en hann sammen i håp om at rasen skulle få et nytt avkom. Jeg krysser fingrene for at det går. De hadde også komodo drager der, og de var også mye større enn jeg hadde trodd! 

London Zoo hadde veldig mange kule løsninger på ting. De tilbød mange områder der du kunne være sammen med dyrene i åpne rom. Som sagt var den med lemurer stengt pga vinteren, men det fantes en "Butterfly Cave" der du kunne gå rundt med en haug sommerfugler. Det var også et stort rom med aper som løp løst sammen med en rekke andre dyr, også var det denne lille gården hvor du kunne kose med gårdsdyr. Vi fant også et lite rom der du kunne gå sammen med edderkopper som gikk fritt. Ingen av de var farlige, selvfølgelig, men noen var jo veldig store. Vi gikk aldri inn dit, men jeg hadde litt lyst selv om jeg er redd edderkopper. Jeg sa til Alex; "SE! Det er et rom med løse edderkopper som løper rundt!" Så, jeg snudde meg og pekte på det, og når jeg snudde meg tilbake så var han borte. Da hadde han løpt ut av hele bygget fordi han er livredd edderkopper og tanken på at de var løse i et rom 5 meter unna var visst alt for skummel. Jaja.  London Zoo er virkelig verdt et besøk, for plassen er gigantisk og proppfull med forskjellige dyr i tillegg til at dyrene ser ut til å ha det veldig bra der.

#londonzoo #london #dyrepark #dyr #pingvin #tiger #løve #bilder #foto #fotografi #reise #turistmål
Jeg vet ikke hvorfor, men i det siste har jeg sett på så utrolig mange gamle bilder. Nå fant jeg nettopp igjen bilder fra Paris, og jeg savner det bare mer og mer jo mer jeg ser på bildene. Jeg var der sammen med familien og Ola i 2013, så det begynner å bli en stund siden. Hvis det er noe jeg virkelig vil se og oppleve igjen i Paris så er det Louvre. Det var en så utrolig fin plass, og om det ikke hadde vært så mange folk der så kunne jeg lett ha gått rundt der absolutt hele dagen og studert hver eneste skulptur og hvert eneste maleri. Det er så mye fint der, og i tillegg henger det jo en rekke kjente kunstverk der! Jeg har aldri vært særlig interessert i kunst, men jeg synes alltid det er veldig spennende å studere den på nært hold. Mine favoritter er skulpturer som er inspirert av antikken og middelalderen, og malerier som er inspirert av middelalderen og bibelen. Love love love!

I tillegg var Notre Dame utrolig fint også! 
Én av de berømte broene hvor folk henger hengelåser etter seg. For det meste kjærestepar. Når vi gikk forbi var det noen som tok bryllupsbildene sine der, og da måtte jeg selvfølgelig ta et snikbilde også! Det passet jo så fint! Nå har de dessverre kuttet ned alle hengelåsene, rett og slett fordi broen ble for tung og kunne knekke. Tenk på det, da må det ha vært mange hengelåser!


Baksiden av Notre Dame.


Disse minner meg om Disney filmen Ringeren i Notre Dame. Jeg klarte ikke å tenke på annet når jeg var der. Det var nesten som å hoppe rett inn i filmen, rett og slett!
Den første dagen gikk vi forbi Louvre. Jeg hadde utrolig lyst til å bare gå inn med en gang, men jeg måtte dessverre vente noen dager til. 


Utsikten fra Tiumfbuen. Det var utrolig fint der!!
Seriøst, se hvor bitteliten Mona Lisa er! Jeg visste at hun kom til å være liten, for det hadde jeg hørt fra andre som hadde sett henne. Men, altså, hallo?! Det var helt syke tilstander (se bildet under) og det var en hel haug med folk som skulle se dette bittelille bildet samtidig. Det var bare så vidt man klarte å komme seg frem og fikk se det. Jeg hadde jo håpet at jeg kunne få stå og studere det litt, men der tok jeg grundig feil. Det var en liten titt, og rett ut igjen.


På den andre veggen i samme rom hang det et gigantisk maleri som jeg virkelig likte. Det var liksom ingen som brydde seg om det vakre og gigantiske maleriet på den andre veggen. Neida, ALLE skulle se på Mona Lisa, helst samtidig. Jeg hadde selvfølgelig lyst til å se på det store maleriet og ville komme meg litt nærmere, men det var 0 sjans. Helt sykt at et bittelite maleri som Mona Lisa er så interessant for så mange mennesker. Jeg forstår veldig godt at det interesserer dem, men herregud da!! 

Paris er virkelig en by jeg anbefaler. Det er egentlig unnødvendig av meg å skrive om sånt når jeg poster en haug med bilder av plassen. Det sier seg kanskje selv at byen anbefales, haha. Eneste problemet er at noen franskmenn er utrolig sta (spesielt de i lokale butikker) og vil helst ikke snakke engelsk. De kan være litt frekke om man bare begynner å snakke på engelsk uten og i det hele tatt prøve seg litt på fransken først. Det er noe som går seg til, men om du bare holder deg til vanlige merkebutikker (H&M eks) og restauranter i turist-strøkene så unngår man som regel disse språkproblemene. 

#paris #bilder #reise #frankrike #foto #fotografi #notredame #eiffeltårnet #fransk #louvre #kunst #monalisa #triumfbuenMå virkelig beklage for min dårlige blogging og dårlige motivasjon når det kommer til å ta nye bilder om dagen. Jeg lover at det skal bli bedre! Jeg leverte eksamen i går og kunne endelig slappe av i dag. Ettersom jeg har sovet veldig dårlig pga den eksamenen og jeg endelig fikk sove lenge og godt i natt (11 timer for å være nøyaktig), så har jeg blitt syk. Jeg ender alltid opp med å bli syk om jeg har slitt med å sove og stresser mye og sykdommen kommer alltid som et pang etter den første natta og dagen hvor jeg har fått slappet av og roet ned igjen. Så, nå sitter jeg med en utrolig vond hals, vondt hode og snørr i nesa. Det er så typisk.. Egentlig skulle jeg jo på Harry Potter quiz på Outland i dag, men jeg hadde ikke sjans til å komme ut døra. Så, i dag har jeg sett på 1,5 sesong av Norsk Attraksjon og sett på bilder fra turen jeg hadde til Nice i 2012.

Jeg hadde fransk på ungdomsskolen og videregående, og det siste året med fransk på videregående fikk franskklassen dra til Nice og bo hos vertsfamilier. Vi var borte i 2 uker, noe som endte opp i en haug med bilder. Jeg husker dessverre nesten ingenting av navn på steder osv, men det jeg kommer på kan jeg jo skrive ned. Jeg husker veldig godt at det var utrolig fint der og om du er glad i en blanding av moderne og gammel arkitektur, så er Nice og omegn en perfekt plass å reise til!

Etter denne turen hadde jeg besøkt Nice, Cannes, Monacco og en hel rekke mindre landsbyer som var kjempesøte og koselige!


Jeg har tatt "high five" med Angelina Jolie, kind of.


Her står jeg på den røde løperen i Cannes foran inngangsdørene hvor de viser filmene under filmfestivalen. Tenk på alle de kjendisene som har gått her! Jeg tror ikke den røde løperen ligger der året rundt, men filmfestivalen skulle faktisk være noen uker etter dette.
Min største svakhet på turen var helt klart alle de gode tingene de solgte på bakeriene. Det var ett bakeri på hvert eneste hjørne, så jeg slet en del for å si det sånn.


Her var vi faktisk innom Louis Vuitton, og det virket som at han sikkerhetsvakten trodde vi skulle naske med oss halve butikken. Han fotfulgte oss, bokstavelig talt. 
Happy happy happy!
Var i Nice jeg kjøpte time turneren min! 


Fra et utsiktstårn i Nice. Det var utrolig langt opp og man måtte gå trapper.... 


Merkebutikker, fine bilder, gigantiske yatcher og stive priser var det eneste vi så i Monacco. Det var helt klart en plass for rike folk, og jeg husker veldig godt at læreren min og jeg drømte om at Johnny Depp skulle komme på sin private yatch og plukke oss opp ved havna. For, hvis jeg husker riktig, så nevnte læreren min at han pleide å ta seg en tur til Monacco i ny og ne. De fleste kjendiser tar seg noen turer dit, men dessverre hadde jeg ikke hellet med meg den dagen. Burde dra tilbake senere en gang og dra på "celebrity scouting". 
MONACCO <3 

Det var en utrolig fin tur, og når jeg sitter og ser tilbake på disse bildene har jeg skikkelig lyst til å dra tilbake. I dag har jeg faktisk brukt flere timer på å se på turer til utlandet. Som vanlig, havnet jeg på turer til Skottland.. Jeg fant en tur hvor man betaler 3000 per pers og da får man overnatting og transport (i Skottland) og da er man på tur rundt i Skottland i 3 dager og besøker Isle of Skye, the highlands, Loch Ness og en hel haug med flere fine ting. Den frister veldig, og om jeg virkelig kommer meg dit i sommer så skal jeg ta den turen. Det frister også veldig å fly til Edinburgh eller Glasgow og ta toget videre til Inverness. Det er en så fin plass!

#tur #reise #frankrike #nice #monacco #cannes #bilder #foto #fotografi #natur Take me back to Scotland
2016 er året jeg har lyst til å reise mye. Jeg fullfører siste semester på skolen i vår og kan dermed begynne å tenke på jobb. Jobb betyr penger, og penger betyr reise! Det mest optimale for meg hadde vært om jeg kunne jobbe som frilanser. Da kunne jeg ha reist veldig mye, samtidig som jeg også kan bestemme når jeg vil ta med meg jobben på reise og når jeg vil jobbe. Det hadde vært helt perfekt! Mine reisemål i 2016 er Finland, Island og Skottland. Finland eller Skottland blir nå til våren mens Island blir i sommer, og jeg gleder meg veldig. Mens jeg venter ser jeg på bilder fra Skottland turen Ola og jeg hadde i 2013. Vi besøkte bare Edinburgh, men det var virkelig bra nok for meg. Det er én av de fineste byene jeg har vært i og i tillegg følte jeg meg veldig hjemme der. Egentlig rart hvordan man kan føle seg så hjemme på en plass man aldri har vært før. Jeg har helt siden denne turen følt at Skottland er mitt andre hjem og jeg vil alltid tilbake!

#skottland #reise #bilder #foto #fotografi #natur #museum #greyfriars #tur #opplevelser
Må bare opplyse om at Maren Sofie og jeg var i Irland i 6 dager, men den 5. dagen tok jeg absolutt ingen bilder fordi jeg ikke orket å ha med kameraet mitt på shopping hele dagen og den 6. dagen var det egentlig bare hjemreise. Derfor blir dette det siste innlegget mitt med bilder fra turen.

Jeg har også, som dere sikkert legger merke til, endret designet mitt. Jeg fikk plutselig lyst til å gjøre en del endringer i går. Headeren er bare midlertidig til jeg finner noe annet kult å sette der istedet.

Den 4. dagen i Irland tilbringte vi i den eldste delen av byen. Vi var innom blant annet Dublin Castle som var kjempefint og anbefales, og vi var også innom et læringsrikt museum kalt Dublinia. Dette tar for seg hvordan vikingene bosatte seg i Dublin på slutten av 700 tallet og forklarer hvordan livet deres var, hvordan byen var og det tok også for seg de akeologiske utgravningene som skjedde og hva de fant. Utrolig spennede, og dette er også noe jeg vil anbefale sterkt. Om man er veldig interessert i historie, vikinger og arkeologi selvsagt. 


Dette rommet er mitt drømmerom. Som jeg sa til Maren; "når jeg bygger hus skal jeg ha ett sånt rom med en haug med bokhyller rundt hele!" Vi har snakket litt om Skjønnheten og Udyret på reisen, og jeg tror jeg har blitt smittet av det fine biblioteket deres. Selv om jeg var flinkere til å lese bøker før, så synes jeg fremdeles at noe av det viktigste i ett hus er biblioteket. En rolig plass å studere, lese og oppholde seg på. Også må jeg ha peis og en kakomaskin!


Queen Charlotte. Disse bildene var gigantiske og det fantes en rekke sånne gigant-bilder rundt om på slottet. Jeg vil også ha ett så stort bilde av meg selv en dag. 

Vi var også innom Chester Beatty Library som lå like ved siden av slottet. Det hadde en utrolig interessant utstilling som jeg likte veldig godt. Jeg er, som nevnt tidligere, veldig glad i middelalderen og alt som går tilbake i tid etter det. På dette biblioteket hadde de rester etter ett av verdens eldste dokumenter og det var en haug med andre eldgamle dokumenter og bibelskrifter der også. Sånne ting fascinerer meg stadig og jeg klarer liksom aldri å forstå hvordan det har klart å overleve i så mange år uten å bli helt borte. Jeg har, siden jeg var liten, hatt lyst til å bli arkeolog, men har aldri tatt sjansen på å utdanne meg. Det er minst 3 års utdannelse og det er vanskelig å få jobb og tjene noe penger på det senere. Litt trist egentlig, men jeg skal virkelig vudere saken om jeg har en god jobb ved siden av!

Etter å ha besøkt Chester Beatty kom vi forbi Dublinia. Jeg fikk ikke tatt så mange bilder der heller, men jeg sparer både det og alt på Chester Beatty til fantasien og de som interesserer seg for sånt kan bare glede seg til de selv tar turen!


Her på Dublinia fikk vi lov til å dra på marked. De har satt det opp i ett lite rom sånn de tror det var på den tiden. Her besøker vi "legen". De fargerike boksene nederst kunne man trekke ut der lå den tids "kur" mot hver enkel ting. Om du hadde tannpine, ja, da var det bare å dra frem tanga!
Elsker sånne vinduer. Jeg vil ha et i mitt eget hus når jeg blir gammel og rik nok til det. Tror det koster utrolig mye penger å få laget noe sånt. 

I Dublinia fikk man lov til å gå opp i det høyeste tårnet hvor man fikk veldig god utsikt over byen. Det var kjempefint!

Etterpå tok vi turen på en 1000 år gammel pub. Ja, det er sant, den var faktisk så gammel! Der drakk jeg svart øl, men ikke Guinness. Det ble Kilkenny på meg og Maren tok en Heineken. Dette var et sted jeg måtte besøke på turen og selvfølgelig måtte vi jo ta oss en øl når vi først var der. Det var utrolig folksomt, men vi fant oss et rolig lokale helt uten folk. Plutselig kom det inn en fyr som så ut til å være på reisefot alene. Han spurte oss snilt om vi kunne ta bilder av han og etterpå satte han seg ved det ene bordet og bestilte seg mat. Vi dro frem kartet for å se hvor vi skulle gå etterpå.Etterpå vandret vi litt rundt i byen på leting etter vår faste bussplass. Jeg tok noen bilder i forbifarten for jeg kom plutselig på at jeg ikke hadde tatt et eneste bilde av selve byen. Ikke i gatene i hvert fall. 
Denne broen var ved den faste busstoppen vår og den var et veldig fint skue. Vi innså at vi ikke hadde spist en eneste ordentlig middag på turen, og, det å ta med seg take away pizza fra Domino´s var kanskje ingen ordentlig middag det heller, men fortsatt bedre enn kjeks.. Jeg kjøpte meg Game of Thrones Monopol på turen så vi spiste pizza og spilte det mens vi satt i matchende sauebukser som vi kjøpte på Penneys. 

#irland #dublin #viking #slott #foto #fotografi #reise #by #storby #natur #bibliotek #pizza #museum Jeg fortetter med mine daglige innlegg fra Dublin. Dagen etter at vi hadde vært på Game of Thrones dro vi til Trinity College. Trinity College er kjent for sitt utrolig vakre bibliotek, og dette var også ett av høydepunktene på reisen. Både Maren og jeg gledet oss veldig til å dra dit, og det var like fint som, i hvert fall jeg, hadde sett for meg. Det eneste som var noe dritt var at det var så utrolig folksomt der. Jeg føler at alle menneskene ødela det som kunne blitt veldig fine bilder.
Disse bøkene var kjempesmå og inneholdt en liten historie eller lignende fra Bibelen som man lett kunn ta med seg i lomma. Hvis noen klarer å tyde det som står på den hvite lappen så står det nærmere forklaring der.

Det var et utrolig fint bibliotek og tanken på at alt i hyllene var flere hundre år gamle bøker var fantastisk. På noen av bildene kan man se at det er enda en etasje med masse bøker. Trappene opp til de avdelingene er helt i enden på hver side av biblioteket. Maren og jeg skjønte først ikke hvordan de klarte å gå fra rom til rom der oppe i og med at bokhyllene går fra vegg til vegg. En vakt fortalte oss at det var dører laget i selve bokhylla som man kunne gå gjennom. Jeg visste vel innerst inne at man ikke kunne se i bøkene og bla i de osv, men jeg hadde håpet at man kunne gå litt mer mellom hyllene. Før vi kom til biblioteket fikk vi sett Book of Kells. Det er en veldig gammel bok fra 800 tallet som er kjent for utrolig fine illustrasjoner, blant annet. Det som også er interessant med boken er at den har er skrevet på kalveskinnspergament for at det skulle holde seg bedre. Boken er på hele 339 blad og illustrasjonene er sterkt inspirert av den keltiske tiden. Både biblioteket og boka er verdt å se!

Etter at vi var på Trinity College tok vi turen til det nasjonale arkeologimuseet. Vi hadde også tenkt oss på natural history museum, men pga dårlig tid fikk vi dessverre ikke tatt turen dit. Da skal jeg helt klart dit neste gang jeg tar turen. Før har jeg tatt utrolig mange bilder på museum, men nå har jeg faktisk nesten ikke tatt noen som helst. På arkeologimuseet var det spesielt 1 ting som måtte sees, eller det var jo egentlig flere, men det var fyren på bildet under jeg hadde hørt mest om. Denne stakkaren ble tatt opp av en landbruksmaskin og ble dessverre revet i to før man så hva det var. Han har ligget under jorden i rundt 1000 år og har holdt seg overraskende bra. Litt flat kanskje, men ellers bra, hva annet skal man forvente når man ligger under flere kilo jord i så mange år?  Han hadde så og si alt håret i behold og man kunne også klart se at han hadde bart og bukkeskjegg. Jeg har alltid vært veldig fascinert av sånne ting og noen av de første eksemplarene av sånne godt bevarte lik jeg har vært borti er Tollundmannen i Danmark og Ötzi som ble funnet i isen på toppen av et fjell i Østerrike. Det var faktisk litt ekkelt å se på denne mannen. Som Maren sa, det har jo en gang vært et menneske, og man kan også tydelig se det. Det ekleste var nok da man bøyde seg ned og kunne stirre rett inn i øynene hans. Man bare ventet på at han skulle åpne munnen og hoppe på deg. Det skjedde selvfølgelig ikke, men man fikk en sånn følelse når man så på han. Det lå også en annen halv mann der, men uten hode. Han hadde blitt halshogd før han døde og man kunne faktisk se det veldig tydelig. Rene og tydelige kutt ved halsen og ingen "revet" hud. Det er så merkelig at man kan se sånne store detaljer så mange år etterpå. Denne var også fra rundt vikingtiden, om jeg husker riktig. Detaljene på hendene var fremdeles nesten som på et levende menneske og man kunne klart se neglene. Han hadde også et armbånd på den venstre armen som så veldig fint ut. Denne var også litt småekkel, for hvis man bøyde seg litt ned og så inn i magen på den så kunne man se størkna tarmer osv. Jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg synes akkurat sånne ting er så interessant, men jeg tror bare det fascinerer meg at naturen har klart å bevare likene så bra. Nå har jeg alltid vært veldig interessert i arkeologi, så det er nok også en stor faktor for den store interessen og fascinasjonen.


I andre etasje var det en del ting fra vikingtiden og da kristendommen begynte å ta over troen til folk. De hadde veldig mange fine og rikt utsmykkede gjenstander og dette skrinet var virkelig ett av de jeg likte mest. Det var kjempefint og jeg skulle gjerne hatt smykkene mine og dyrebare ting i den!

Etter at vi var ferdige med å gå rundt på museet kjøpte vi oss lunsj og slappet av. Etterpå dro vi på litt mer shopping og jeg endte opp på en Disney butikk som dukket helt uventet opp. Jeg måtte selvfølgelig kjøpe med meg noe og jeg fikk kjøpt en søt Sven (Frost) bamse og en utrolig barnslig, men kjempefin Frost kopp. Kommer til å lage et innlegg med innkjøp senere sånn så dere får se hva jeg brukte pengene mine på. Merkelig nok kjøpte jeg nesten ingen klær. 

På denne dagen gjorde vi ikke så mye mer enn å dra på disse museene, shoppe litt og være på hotellet. Vi var så slitne etter GoT turen så vi kom oss ikke ut av hotellet før klokken 12 på dagen. Det er utrolig hvor fort tiden går og hvor lite man får tid til om man faktisk drar så sent fra hotellet. I tillegg så stengte butikkene klokken 7 og for oss nordmenn så er det veldig tidlig. Til gjengjeld så hadde de fleste butikkene oppe på søndager, til og med klesbutikkene. 

 

#irland #dublin #reise #arkeologi #historie #bibliotek #foto #fotografi #vikingtid #museum #kultur 
Her kommer den andre og siste delen av Game of Thrones Tour. 

Som jeg nevnte i forrige innlegg så var vi på vei til Paddys Barn for å spise lunsj. Da var vi alle veldig slitne ettersom vi hadde gått i skogen og sett på 4 forskjellige locations fra Game of Thrones. Som jeg også nevnte så skulle vi få lov til å møte to fra serien, og disse skulle vi få møte etter at vi hadde fått i oss lunsjen. 


Her hadde de selvfølgelig ting fra GoT. Jeg fikk ikke noe bra bilde av det, men de hadde til og med kronen til Renly Baratheon, som vi tok med oss videre på turen. Det ble nemlig arrangert en quiz på bussen hvor den som vant ble kåret til "king/queen of the North". Hun som vant fikk æren av å ha på seg Renly sin krone under lunsjen. 


Her er Loras Tyrell sin hjelm.

Etter en stund fikk vi høre hvem vi skulle få lov til å møte. Jeg regner med at alle innerst inne hadde håpet på de virkelige menneskene i serien, for de var jo tross alt bare en liten kjøretur unna for å spille inn en kampscene den dagen. Men, jeg ble langt ifra skuffet, faktisk ble jeg kanskje enda mer glad, når jeg fikk høre av vi skulle få møte Thor og Odin. De spiller nemlig ulvene til Robb og Bran Stark i serien. Thor er Robb sin direwolf Greywind og Odin spiller Bran sin, Summer. De var utrolig rolige, utrolig pene og ikke minst fotogene!


Maren og jeg ble enige om at Thor ser helt gal ut uansett hvordan man ser på han. I hvert fall rett forfra. Noe av grunnen er vel fordi han har forskjellige farger på øynene. Søte var de uansett! <3
Odin (Summer) var helt klart den lateste. Når folk ville ta bilder med han så la han se bare rett ned og brydde seg fint lite om alt som skjedde. 
Dette er William og faren hans. De er eierne av ikke bare Thor og Odin, men også de andre som er med i serien! Ghost kunne ikke være med denne dagen fordi han var på turné i USA.
Fun fact: Ghost og Shaggy Dog (Rickon sin direwolf) er den samme. De bestemte seg for å bare farge pelsen til Ghost svart, rett og slett. William forklarte at han hadde vært på sett og spurt etter Ghost, for han hadde ikke sett han på hele dagen. Da fikk han beskjed om at; "hey, du vet den svarte? Ja, det er Ghost. Vi har farget han!". Det var bare midlertidig, så nå er han like hvit og ren igjen!


Jeg fikk aldri helt tak på navnet til faren, men han hadde en scrapbook som han hadde laget. Både William og faren hans har spilt mindre roller i Game of Thrones og William har til og med spilt i Vikings også! Så, jeg syntes selvfølgelig at han var utrolig kul, for han er med i begge favorittseriene mine! Faren kunne også fortelle det at han hadde flere familiemedlemmer som har fått æren av å være med i Game of Thrones. Når vi snakket med de drev den andre sønnen hans og spilte inn en kampscene ikke så langt unna. Han kunne også fortelle at det var sønnen hans (man kan så vidt se bilder av sønnen hans sammen med Kit Harington og Kristofer Hivju) som reddet Jon Snow fra white walkers i "Hardhome" episoden i sesong 5. Faren er med i 6 episoder i sesong 1 der han spiller en dothraki slavemester. Han kan sees i bakgrunnen i mange scener og han har til og med en hestesko som falt av hesten Emilie Clarke (Daenerys) red på. Denne har han tatt vare på og er limt fast på fremsiden av scrapbooken. Han hadde også bilder av foreldrene til hundene/ulvene og masse bilder fra da de var små. Han kunne også fortelle oss hvem som var hvem i scenen hvor de først fant ulvene. Alt i alt var det en utrolig morsom opplevelse å få snakket med de og få høre alt de har opplevd og sett. Odin og Thor er faktisk forsikret for svimlende 10 millioner kroner, og jeg mener at det var HVER. 

Fun fact: Faren kunne fortelle at det som ble brukt som flytende gull og som Khal Drogo helte over hodet på Viserys. Tro det eller ei, men det var rett og slett flytende sjokolade! Jeg skulle gjerne hatt den rollen.... 
William er visstnok veldig interessert i norrøn mytologi og vikingtiden generelt. Jeg kom til å plumpe ut at jeg kom fra Norge og jeg er en stor fan av både Vikings og GoT. Da dette bildet ble tatt fortalte han meg at han har veldig lyst til å besøke Norge en dag. Han visste bare ikke når enda. Jeg klarte å slenge ut av meg at jeg bodde i Oslo og studerte, så hvis han noen gang kom til byen og så meg så måtte han si hei sånn så jeg kunne vise han litt rundt. Jeg fortalte også at hvis han virkelig ville oppleve Norge og ikke bli skuffet, så måtte han dra til vestlandet og i midt Norge sånn at han fikk sett stavkirkene. Han var helt enig, og jeg er skikkelig lei meg  for at jeg ikke fikk snakket mer med han før vi måtte dra videre. 


Odin hadde litt lengre pels, og dermed foretrakk jeg automatisk å kose på han fremfor Thor. Jeg elsker hunder med lang og tykk pels!


Her sitter vi, med to fine skapninger ved siden av oss <3 Takk til William som tok bildet for oss!Slenger med et bilde av Richard (Robb) og Isaac (Bran) som holder i Thor og Odin når de var små;Etter at vi alle hadde spist, hilst på hundene/ulvene og hørt på og snakket med William og faren hans, måtte vi dra videre. Vi skulle nå få se Winterfell, vi skulle gå til en av plassene hvor Robb Stark slo opp camp, vi skulle få se tårnet som ble brukt som The Twins hvor Walder Frey bor og vi skulle også få se hvor Brienne drar med seg Jaime og finner 3 folk som henger fra et tre midt i veien. 


Winterfell var nesten ugjenkjennelig. Det er utrolig mye datagrafikk inne i bildet, så det var lite man faktisk fikk se av selve Winterfell. Her står vi hvor Stark familien står når de hilser King Robert velkommen til Winterfell i første sesong.Etter en kjapp visitt på Winterfell tok vi beina fatt og gikk videre mot The Twins. Vi måtte gå en stor omvei fordi de spilte inn en irsk dramaserie som skulle handle om noen bankgreier på 60 tallet eller noe sånt. Fikk aldri med meg hva det var, men de spilte i hvert fall inn en eller annen serie/film der.
Jeg tok visst ikke så mange bilder av Twins, men jeg tok bildet av treet der Brienne knyter fast Jaime.
Dette er den store grenen disse stakkars menneskene henger fra, og stammen til venstre er hvor Brienne knyter fast Jaime før hun tar opp kampen mot de ekle mannfolka.


Mø mø.
I dette området filmet de Robb Stark sin camp. Hvis jeg forsto det riktig så ble dette tårnet brukt som Twins, men jeg er usikker så skal ikke si det for sikkert. 


Dette er bordellet i Winterfell. Første gang man ser Tyrion Lannister er når han koser seg med prostituerte inni dette huset.


Og her har Maren tatt et "nydelig" blinkskudd av meg etter at jeg har stjålet Renly sin krone.

Etter dette gikk turen til siste location. Nemlig der Robb blir kronet til King of the North.


Her har alle fått utdelt kapper, sverd, skjold og hjelmer.


I disse ruinene blir scenen spilt inn hvor Robb Stark har kronings sermonien.


Man ser så vidt det midterste vinduet her. I serien er det jo midt på natta, så det er vanskelig å se.


Her er vinneren av quizen og hun ble kåret til Queen in the North for dagen.
Jeg var ivrig etter å bli tatt bilde av under vinduet.
Takk til Maren som tok bildene!


Avslutter innlegget med Maren i sin blafrende kappe. 

Nok en gang ble det mye lenger enn jeg hadde sett for meg, men jeg elsker å vise folk hva jeg har sett, hva jeg har gjort og hva som har skjedd. Jeg anbefaler virkelig alle å dra på denne turen om de noen gang befinner seg i Dublin eller Belfast. Turen burde bookes på forhånd og det koster rundt 500 kroner. Absolutt verdt pengene og det er ikke spesielt dyrt heller, med tanke på at dette tar en hel dag. Jeg er, som dere kanskje ser, utrolig fornøyd med det jeg fikk sett og jeg tar mer enn gjerne en tur til. Da skal JEG vinne quizen og bli Queen in the North!

#foto #fotografi #irland #natur #got #gameofthrones #tv #tvserie #serie #hbo #ulver #hunder #dyr #ulv #hund #landskap #middelalder #fantasy

Jeg har kommet hjem etter å ha vært på irsk jord i 6 dager. Jeg har hatt det utrolig fint og jeg kommer helt klart til å dra tilbake. Det eneste som skuffet meg var selve Dublin. Jeg hadde sett for meg at byen kom til å være veldig lik Edinburgh med mange gamle bygninger osv. I virkeligheten var det et bittelite område rundt Dublin Castle som var den "gamle delen" av byen. Resten så rett og slett ut som Oslo og var veldig moderne. Utenom det så hadde jeg det, som sagt, kjempebra! 

Den første dagen (tirsdag den 29. september) tok jeg ikke med meg kameraet ut. Maren Sofie (min kusine som jeg reiste med) og jeg tok oss en shopping runde med en gang. Vi havnet selvfølgelig på Penneys(?) noe som er den irske varianten av Primark. Alle de som har vært i Skottland og England vet nok hvor billig og gigantisk dette er. Jeg klarte å kjøpe meg truser, bh'er, sokker og litt andre småting for over 1000 kroner og i og med at det er veldig billig der så kan dere tenke dere hvor mange plagg jeg fikk med meg hjem. 

Dagen etter måtte vi opp grytidlig fordi vi skulle på Game of Thrones Tour. Dette er en tur som tar deg med rundt i Irland på mange av stedene hvor Game of Thrones har blitt spilt inn. Dette var selvfølgelig det store høydepunktet for meg på turen og i tillegg hadde min søte kusine bursdag samme dag! Vi kjørte i litt over en time før vi var fremme på første sted, og da tok guiden oss med til hvor absolutt alt begynte. Først måtte vi gå langt og lenge for å komme til "location". Den irske naturen er absolutt nydelig og jeg er virkelig nødt til å ta meg flere turer på landsbygda.
Vi fikk utdelt kapper/kutter som vi fikk gå med. De var utrolig gode og varme og de var "the real deal".


Liker at det ser dødt ut på venstre side og at alt er grønt, levende og frodig på høyre side.Omsider kom vi til der de spilte inn scenen hvor han ene stakkaren fra The Wall finner en wildling camp som er slaktet og som i ettertid viser seg å være White Walkers. Selve plassen var bare en gigantisk grop og dessverre så hadde det blitt hogd ned noen trær osv etter innspillingen, så det var ikke helt likt. 


Tenkte å poste et bilde fra serien sånn så det kanskje er lettere å se likheten. Nå var det jo ikke snø når vi var der, men man kan jo fremdeles se likhetene! Til de som har sett serien, husker dere da han stakkaren snur seg og han ser en liten jente som henger død og spikret fast til treet bak seg? Hun ble faktisk spikret opp under innspillingen og hullet etter spikeren er faktisk  i treet den dag i dag.


Her står jeg med kappa mi og er glad. Takk til min søte kusine som tok alle bildene av meg på hele turen.


I skogen her filmet de scenen hvor de prøver å ri og løpe fra white walkerne. Så vet dere det.
Her viser guiden oss klipp fra serien sånn at vi enklere kunne se landemerkene. 


Dette er fra når Jon Snow blir med Benjen Stark til The Wall. Tyrion blir også med og det er når de sitter på denne campen at Tyrion sier noen av sine første vise ord.


De små steinene i bakken er etter bålet som ble tent når innspillingen skjedde. 


Ved dette treet lå Jon sin direwolf Ghost i scenen.


I det samme området som de 2 andre scenene kom vi omsider til broen hvor den døde bukken ligger. Guiden fortalte oss at Game of Thrones crewet hadde kjøpt et ekte kadaver fra en farm. Den ble ikke drept og hadde dødd av naturlige årsaker. De strødde også over søtstoffer på dyret sånn så den skulle tiltrekke seg larver og andre ådselsdyr. Så, larvene, bukken og all gørra, it's for real! Etterpå kom vi ned på siden av broen hvor de fant den døde ulven og valpene.
Dette er et bilde fra innspillingen og steinen hvor den døde ulven ligger  kan sees til høyre i bildet mitt under. Den døde ulven var ikke ekte og dette var noe de fikk laget. Den kom i en ekse som de pakket opp, så vet dere det.


Til venstre i bildet hvor man kan se et lite gap i jorda var det egentlig en trebru som de gikk over i serien. Denne ble bygget i forbindelse med innspillingen og ble deretter revet når de var ferdige, så den står dessverre ikke der nå. 


Fun fact: valpene som ble brukt i serien fikk godteri på bakken sånn så de skulle stå i ro under innspillingen. Ghost, som blir funnet en annen plass, var en problematisk liten tass. Han skulle stå nederst ved elven og spise godteri sånn så Kit (Jon) kunne plukke han opp. Problemet var bare at når han skulle snu seg for å plukke han opp, så hadde Ghost gått på oppdagelsesferd. Dette skjedde gang, på gang, på gang, så til slutt måtte de plassere en liten gutt med kamuflasje ved treet som rett og slett holdt fast valpen sånn så de skulle bli ferdige med scenen. Når man tenker over det så ser man jo egentlig aldri at Jon plukker opp Ghost fra bakken. Du ser at han forsvinner ut av bildet og kommer opp igjen med valpen i hånda. Nå vet dere hvorfor!
Dette er en av favorittscenene mine i hele serien. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg er bare generelt utrolig glad i den første sesongen. Kanskje fordi alle lever, men samtidig så er alt så nytt og spennende. Samtidig så er min absolutte favorittepisode "Hardhome" fra sesong 5. Den var jo dødsbra! OG, Kristofer Hivju er med. STOR bonus. 

Etter at vi hadde sett disse tre stedene, i den samme skogen, skulle vi vandre tilbake til bussen. Deretter skulle vi spise lunsj på Pattys Barn (om jeg husker navnet riktig) og vi fikk også beskjed om at vi skulle få møte to fra serien. Dette vakte selvfølgelig stor spenning på bussen. På tur tilbake gjennom skogen gikk vi forbi enda mer vakker natur, og jeg klarte ikke å holde meg unna kameraet selvfølgelig.Det minte meg faktisk litt om Rivendell fra Ringenes Herre. På turen tilbake var det absolutt det eneste som surra i hodet på meg. Det, og at jeg var sulten.

Denne første delen ble mye større enn jeg først hadde tenkt og mye av grunnen til det er vel at jeg hadde flere bilder enn jeg først trodde. Jeg håper ikke det ble alt for mye og at dere fremdeles er interesserte i resten av turen.

#foto #fotografi #got #gameofthrones #tv #serie #tvserie #natur #irland #reise #høst #ferie #skog #ulv #dyr 


Jeg har vært  dårlig på å blogge i det siste, men grunnen til dette er at jeg har vært i Bulgaria med kjæresten og familien hans + en vennefamilie. Jeg har så utrolig mange bilder og vurderte å lage to innlegg, men så bestemte jeg meg for at jeg like gjerne bare poster alle med en gang, så er jeg ferdig med det!
Fra den første dagen. Kom frem klokken 05 på morgenen og sov i noen timer før vi tok beina fatt og gikk ned til bassenget for å bade og kose oss. Det var så utrolig godt å endelig være i syden og slappe helt av igjen! Som regel er jeg på storby ferier og da blir det ikke så mye avslapping. 
Beste kjæresten <3 Er så utrolig glad for at jeg fikk være med på turen så jeg fikk litt kvalitetstid med min kjære før jeg flyttet på ordentlig og begynte på skolen igjen! Var også ekstra koselig å feire 2 års dagen vår der. God mat, bading og soling. Supert!


NAM.


Min kjære Ola Sondre har verdens største magesekk og klarte seg ikke med én porsjon med pasta. Hen skulle ha to!


SKILLE <3 Tenk at jeg var så bleik på beina før. Herregud. Og ja, jeg har strekkmerker som alle andre kvinnfolk. 


<3


De hadde en skikkelig søt og god iskrem som så ut som en panda. Nam nam!


Selfie i heisen. Herregud så slitne vi egentlig var der. Kom hjem etter å ha gått over 1 mil i solsteken. 
Ola og jeg fant ut at vår nye bil skal seg sånn ut. Vi hadde aldri i verden trodd at dette var en Nissan. Men joda, Nissan har så fine biler. 
TV slave.


Ved leiligheta på kveldstid. Det var utrolig fint i "hagen" der, om jeg kan kalle det det.
Her kommer noen bilder fra da vi var på Nesebar. Gamlebyen i Bulgaria som er flere tusen år gammel og som romerne en gang hadde invadert når de var på sitt største. Altså, en veldig gammel plass!


Digger det bildet her. Ser ut som at treet vokser ut fra bilen, men det står faktisk bak!
Dette er seriøst den beste pannekaka med sjokolade jeg noen gang har spist. Det var himmelsk!


Ola kjøpte seg grønn laser og den hadde vi det utrolig gøy med. Klarte å skremme en stakkars fyr som sto på verandaen langt unna og leste avisen. Vi lyste litt på han og når han så den grønne laseren så det ut til at han ble skrem så han klarte å miste avisen så den falt ned på bakken. Dermed så måtte han gå hele veien ned for å hente den igjen etterpå. Det var hysterisk morsomt!

Var flink og tok ikke mer enn 300 bilder på den turen her. Som regel tar jeg over 3000 på en sånn tur. Synes fremdeles jeg har utrolig mange bilder i det innlegget her!

I dag hadde jeg min første skoledag forresten og den gikk utrolig bra. Gleder meg skikkelig til å treffe igjen alle i morgen! Skal nok oppdatere litt mer om skolen da!#reise #foto #fotografi #bilder #natur #ferie #sommer #kjæreste #kos 


 
Må virkelig beklage for at jeg har vært dårlig til å blogge. Det siste som skjedde var at jeg dro til London og kom hjem på søndag for over en uke siden. Det har skjedd en del etter at jeg kom hjem så har blitt dårlig med blogging. Nå som jeg snart skal inn i Forsvaret (7. januar) så må jeg trene meg opp litt. Har derfor vært en del hos kjæresten for å trene opp styrken i brystet og armene så armhevninger ikke blir så alt for ille å gjennomføre. Har også tatt en del knebøy, sit ups og en hel del med andre ting. Gleder meg egentlig til Forsvaret. Ser for meg at jeg skal få meg en hel haug med nye venner og bli en del av gutta og løfte vekter. GØY GØY!

Uansett, tenkte kanskje jeg skulle fortelle litt om turen til London som jeg hadde sammen med søskenbarnet mitt Maren. Det var utrolig gøy, selv om vi var våkne i over 36 timer første døgnet og ikke fikk i oss så veldig mye mat. Siste dagen så spiste vi en liten frokost halv 9 og etter det så spiste vi ikke før klokka 9 på kvelden. Det gjorde veldig mye med humøret og motivasjonen, men vi overlevde! Tenkte jeg skulle vise dere noen bilder som jeg tok på Warner Bros Studios i og med at dette helt klart var høydepunktet! Her  har de fylt studioene med effekter og gjenstander og hele sett som ble brukt under innspillingene av Harry Potter filmene. Så glade som Maren og jeg er i Harry Potter (Maren tar helt kaka!!) så var dette utrolig bra og minnene kom tilbake. Jeg skal tilbake dit en dag, jeg !
Vi hadde utrolig mye flaks for den dagen vi var der hadde de første dagen med juletema så de hadde pyntet alt til jul. Det var nydelig!
Storsalen var fantastisk. 


Det som var helt utrolig tenke på var at her på dette gulvet og blant disse tingene har Daniel, Emma og Rupert vokst opp. 


Oppholdsrommet til Griffing.
En hel del småting fra filmene. Weasley shop greier osv.


Noen av brevene som Harry får i den første filmen, aviser, wanted postere og en sjokoladefrosk. Det var mulig å kjøpe pakninger som var identiske med de i filmen med sjokoladefrosker og jeg kjøpte en til meg selv og en til broren min. Det var et kort inni til og med og hele frosken som var inni var av sjokolade så den var utrolig tung! Tviler på at jeg kommer til å spise den opp skal jeg være ærlig. 


Uffert sitt kontor. Det hang faktisk tallerkner med katter på rundt om på veggene, haha.


Fnattbussen i bakgrunnen og en Butterbeer i hånda. Det smakte utrolig godt! Nesten som flytende karamellpudding.


Måtte bøye meg i støvet for Bukknebb. Han var utrolig fin. Skulle bare ønske jeg kunne ta på han. En av mine favoritt-dyr av alle i filmene. 


Når vi kom inn på rommet hvor modellen av Galtvort sto ble vi helt målløse. Jeg begynte nesten å gråte, det var så vakkert! Mange synes sikkert jeg er rar fordi jeg begynner å gråte av en modell, men den var egentlig veldig stor og den var nydelig. Det var som å gå igjennom TV skjermen og hoppe rett inn i filmen, rett og slett. 
Det var så nydelig. Skulle ønske jeg bare kunne bo der og feire jul der. Det var så perfekt!Har en hel del med andre bilder også, men føler ikke for å poste 300 bilder her, så dere får nøye dere med dette!


 
I sommer var kjæresten og jeg i Edinburgh, Skottland. Det var min aller første tur med fly og hotell og hele pakka uten foreldrene mine, og det var det samme med han. Vi var veldig spente, men vi visste at vi kom til å klare oss veldig fint. Vi var der fra en onsdag til søndag og dagene gikk utrolig fort! Har egentlig aldri delt bildene jeg tok på turen, og nå som kjæresten og søstera hans er ute på joggetur og jeg kjeder meg, så tenkte jeg å benytte anledning til litt blogging. 

På onsdag kom vi frem til hotellet rundt halv 10 på kvelden så det ble hverken tatt noen bilder eller gjort så veldig mye annet enn å se på tv og sove.

Den første dagen var det grått ute og vi bestemte oss for å finne en "inne aktivitet" først. Vi gikk derfor på National Museum of Scotland. Stort pluss for gratis inngang og MYE å se på. Må virkelig anbefale dette museet. Det var veldig mange morsomme ting å se på, ting man kunne prøve og man fikk se ting som de hadde funnet fra før vikingtiden og man kunne se ting som kanskje kunne komme i fremtiden. Veldig spennende. 


Hest med en gammel romersk rustning.
Forskjellige tortur-redskaper som ble brukt på både kvinner og menn som var mistenkt for trolldom. 


En del av en rustning som man kunne prøve på seg. Var veldig rart å bevege seg i den. 
Se så stor dinosauren er!!

Etter å ha gått rundt på museet i over 1,5 time kom vi endelig frem til dagens høydepunkt; verdens første klonede dyr. Sauen Dolly!
Søt sau.

Resten av dagen brukte vi på å gå rundt i byen og spise litt mat.


Helt på slutten av dagen meldte vi oss på noe som het "Ghost Tour". Her hadde vi med oss en guide som ga oss eksklusiv inngang til hvelvene under broene i byen. Her sies det at det skal spøke og kjente spøkelsesjegere som "Ghost Adventures" og "Most Haunted" har vært der. "Ghost Adventures" har til og med fått overnaturlige bevis fra hvelvene. Etterpå tok han oss med til et sted på Greyfriars Kirkyard med begrenset inngang. Bare vi fikk lov til å komme innenfor den ene porten og der snakket de om McKenzie poltergeistet. Han har også blitt snakket om i "Ghost Adventures" serien. 

Det var også på denne kirkegården J.K Rowling (forfatteren bak Harry Potter bøkene) hentet inspirasjon til navnene på karakterene fra. Det er noen gravsteiner som det står "Lupin" på. Noen som det står "Snape" på, "Granger", "Weasley". MANGE av navnene er hentet fra denne kirkegården. Ola Sondre og jeg gikk rundt en liten stund for å se om vi ikke fant noen, men det var utrolig mange gravsteiner og mange hadde nesten ikke skrift på seg, så vi ga opp etter 1 time med intens leting. 

Sånn var Edinburgh på kvelden:


Dagen etter besøkte vi Edinburgh Castle. En utrolig fin plass!Fikk ikke tatt så mange bilder. Ville ha med så mange mennesker på bildene mine, men det krydde av de overalt, så da gikk det dårlig.

Etterpå stakk vi på en restaurant som het "Filling Station". Vi spiste der 2 ganger etter hverandre fordi maten var utrolig god og prisene var også bra. Beste maten jeg har spist på lenge!Se på den burgeren, nam nam!

Dagen etter brukte vi på shopping og en tur til Edinburgh Zoo!Mange søte dyr. Uheldigvis så ble mange av bildene dårlige, så jeg fikk ikke så mange som jeg hadde håpet:

Den siste dagen are gikk vi rundt og ventet på at flyet skulle lette. 

Alt i alt så var turen utrolig fin og jeg anbefaler alle å ta seg en tur til Edinburgh. Byen er ikke så veldig stor så det er lett å komme seg fra A til B og det er lett å komme seg til steder man vil besøke. Har man kart så kommer man seg veldig langt!


 


LINNEA
Jeg heter Linnea, ble født 17. mai 1994 (hurra) og kommer fra Trysil. Jeg er veldig kreativ og elsker å ta bilder, tegne og jobbe med 3D. Det beste jeg vet er å reise til andre land, dra på konserter og rett og slett oppleve ting. Liker en litt alternativ stil og tatoveringer, rare hårfarger og sminke er noe jeg liker veldig godt. Er superfan av Harry Potter og Game of Thrones, så dette blir nok nevnt i bloggen i tide og utide.


Legg meg til som venn
Arkiv


· September 2017 · August 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · November 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014Kategorier


· Anbefaling · Blogg · BOK · Fashion · Follow · Fotografi · Harry Potter · Hverdag · Inspo · Konserter · MUSIKK · OUTFIT · Pusur · Reise · SMINKE · VIDEOSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits