Jeg er tilbake i Trysil igjen og det er like hyggelig som alltid. Denne gangen er det ekstra hyggelig og det er litt fordi jeg skal på In Flames i kveld, selvfølgelig. Det som også hjalp på litt ekstra er at mamma hadde en liten overraskelse til meg! Når jeg kom inn døra fikk jeg vite at hun hadde kjøpt en kjempesøt Minion lampe til meg. Jeg elsker Minions og jeg var i syvende himmel når jeg så Minions filmen på kino i sommer. I går så vi Minion filmen sammen OG min søte Bob lampe har vært med og sett på. Jeg synes alltid det er kjempekoselig når hele familien + Ola sitter og ser på filmer sammen. I går, som sagt, var det Minions som skulle sees og vi hadde det kjempegøy alle sammen. Jeg gleder meg veldig til den dagen kommer når jeg klarer å lage sånne karakterer og får ta del i en sånn film. Det er nok kjempelenge til, men jeg håper at jeg når dit en dag. 

Jeg prøvde å forene katten min Pusur med Bob. Det virket dessverre ikke som at Pusur var så veldig interessert i Bob... Jeg skal prøve igjen i morgen.

Til slutt orket han ikke mer. Pusuer gikk og stakkars Bob ble sittende igjen alene. Jaja, han får i det minste være med meg ned på rommet mitt i natt.

#minions #lampe #katt #dyr #bilder #foto #film #animasjon #dreamworks Hver morgen går jeg trøtt som som bare F inn på badet og skal prøve å gjøre meg klar til å gå ut døra. Det som er så greit er at jeg endelig har funnet ut hva jeg liker å bruke til hverdags innen sminke og parfyme/lukter. Dermed går det mye fortere for meg å gjøre meg klar. Før satt jeg gjerne i 20 minutter og tenkte på hvilken øyenskygge jeg skulle bruke den dagen og om jeg skulle ha på meg det ene og det andre av blush og bronzer osv. Blush og bronzer har jeg til slutt kuttet helt ut, for pudder på ansiktet mitt ser helt jævlig ut. Trust me, det ser ikke så lekkert ut når jeg har så tørr hud som jeg har. 


Har prøvd alle mulige foundations og Mac sin er nok den jeg liker best. Jeg liker Clinique sin også, men den dekker ikke like bra som denne også holder den jo i evigheter! Kjøper kanskje ny flaske 3 ganger i året. 


Juicy Couture parfymen min er snart tom og jeg trenger sårt en ny en snart. Synd at det er så dyrt. Kanskje jeg skal slå til med litt mer Escada neste gang istedet? Fint med litt variasjon! 


Primer til huden, eyeliner til øynene og til de dagene jeg har litt ekstra tørr hud legger jeg på ett lag med BB Cream fra Body Shop mellom primeren og foundationen. Har opplevd at det kan bli litt for mye for huden noen ganger og at det blir litt tett, men så lenge jeg tar ett lite opphold mellom hver gang så går det bra. 
Palett med nude farger som jeg bruker så og si hver dag. Det synes nesten ikke at jeg bruker den så mye, for det tar virkelig en evighet å bruke opp en farge i denne her. Den eneste jeg faktisk nesten har klart å bruke opp er hvit. 


Også, selvfølgelig, mine favoritter innen bodyspray! Kjøpte de første flaskene når kusina mi og jeg var i London i 2013. I ettertid har det kommet på grensehandelen i Sverige, så hver gang jeg er der så kjøper jeg med minst én. Har begynt å få en del nå, så tror nesten jeg må bruke opp disse før jeg kjøper noe nytt, haha.Også må jeg bare vise den søteste t-skjorta jeg eier. Jeg misliker å gå i t-skjorter, men denne er faktisk veldig behagelig og ikke minst, som sagt, søt! 

#sminke #rutiner #hverdag #bilder #mac #victoriassecret #hund #unicorn #juicycouture

Jeg hadde egentlig lovet meg selv at jeg ikke skulle bruke stort mer av pengene mine denne måneden her. Jeg ville helst spare de, men i dag kom jeg over det beste tilbudet jeg noen sinne har benyttet meg av. Bokhandelen i kjelleren på skolen min hadde supertilbud fra 12 til 13 i dag på studiebøker, og jeg måtte selvfølgelig slå til! Selv om jeg ikke er fotostudent, så elsker jeg å ta bilder og bruke Photoshop. Jeg har lenge hatt lyst på bøker som viser litt forskjellige effekter og som også forteller og viser om andre bra egenskaper Photoshop har. Jeg vil også lære meg å bruke RAW format osv. Det står om alt dette og 1000 andre ting i begge disse Photoshop bøkene jeg kjøpte. Zbrush er ett av programmene jeg bruker på skolen og jeg elsker det. Det kan være veldig komplisert, innviklet og vanskelig å navigere i, så derfor passet det meg perfekt at de hadde den boken på tilbud også. Jeg kjøpte meg også nye fargeblyanter som fungerer som akvarell om man legger til vann. Jeg har noen sånn i tatoveringsblekk fra før av og jeg liker virkelig å tegne med de. Når jeg kjøpte de så fikk jeg med meg en skissebok, noe jeg virkelig trengte. 

Alt i alt så endte dette originalt på over 1600 kroner. Gjett hvor mye jeg måtte betale i dag? 268,50. Jeg sparte over 1300 kroner på bøker i dag, og det var veldig imponerende, synes jeg selv. 


Med Zbrush programmet kan jeg lage modeller sånn som dette. Prosjektet jeg har på privaten nå er å lage Nazgul hester. Første gang jeg så Ringenes Herre ble jeg helt forelsket i de hestene. De er kjempefine, mystiske, ekle og skumle på en gang! Også elsker jeg at de har "rustning" osv! Jeg legger sikkert ut litt bilder av hesten etter hvert som jeg kommer litt lenger med den.

Jeg var også innom Boklageret i dag, og der hadde de en bok som het "Menneskehetens Mysterier - Uforklarlige fenomener og undere fra hele verden". Jeg elsker mysteriebøker og denne var kjempestor og med mange sider og bilder (nesten som et leksikon) så jeg klate ikke å stå over den heller. Den kostet originalt rundt 400, men jeg fikk den for 100. 

Eneste plassen jeg ikke sparte penger på i dag var inne på TGR. Jeg klarte ikke å gå forbi der uten å kjøpe noen Halloween ting med lys i. Jeg elsker sånne ting. Den svarte til høyre har jeg allerede hatt i ett år nå, men lyslenken og gresskaret ble kjøpt i dag. 
På vei hjem møtte jeg forresten Magnus Devold. Han som har vært med YLVIS. Han var KJEMPELANG!! Altså, man måtte se opp på himmelen om man skulle se han i ansiktet. Jeg synes han er en veldig kul fyr, så det gjorde dagen min ekstra kul å møte han. Det skremte meg at han hadde med seg mikrofon og kameracrew, men jeg slapp heldigvis å havne på TV.


#bok #bøker #studier #photoshop #zbrush #3d #halloween #lys #bilder #lyslenke #gresskar #hest #nazgul #lotr

Nå er det snart Halloween og jeg skal ikke kle meg ut i år. Ikke så veldig mye i hvert fall. Jeg føler det er unødvendig når jeg skal tilbringe hele kvelden i en mørk konserthall. Jeg skal nemlig se In Flames for 3. gang på lørdag og det eneste jeg tenker å ha på meg er ett par tights jeg kjøpte meg i Irland. De har hodeskallebein på seg som lyser i mørket. I fjor kledde jeg meg ut som en død Snehvit og da hadde jeg hodeskallesminke og hele pakka. I dag etter skolen fikk jeg plutselig superlyst til å sminke den på nytt igjen, men ble langt ifra like bra som den ble i fjor. Jeg tror kanskje grunnen er så enkel at jeg forhastet meg litt i dag. Jeg har selvfølgelig glemt igjen teatersminken min i Trysil, så det svarte er eyeliner, rett og slett. Det jeg glemte var jo at den er vannfast, så når jeg skulle vaske av igjen endte jeg opp med å se ut som en stakkar som har bodd i en skorstein i 5 år uten dusj. Jeg hadde dermed heller ingen gode koster å jobbe med, så det ble veldig dårlige linjer og streker. I hvert fall rundt området ved munnen der og når jeg skulle lage tennene. Må nok prøve å få gjort denne igjen senere, men det er ikke sikkert jeg gidder før Halloween neste år. Man vet aldri, haha.

Jeg vil også tipse om bloggen til bestevenninna mi >Guro<. Hun har utdannet seg innen sminke og hun legger ut en del innlegg som omhandler Halloween sminke. Hun er selvfølgelig mye flinkere enn meg, så jeg anbefaler virkelig at dere tar en titt! I tillegg har hun litt mer blod og gørr om noen er interessert i det.

#halloween #halloweensminke #sminke #hodeskalle #bilder #horror #skull #makeup 

Skal jeg være ærlig så har jeg ikke noe svar på det spørsmålet. Jeg har stilt meg selv det samme spørsmålet om og om igjen. Folk på nettet har prøvd å svare på det for meg og forteller meg om kremer og ansiktsmasker som skal virke på alt som er. Vet dere hva? Det funker ikke. Jeg føler at det vanlige er at man har en skikkelig kviseperiode når man er mellom 16 - 19 år. Det som irriterer meg er at jeg nå er 21 år og jeg får bare mer og mer kviser. Jeg har aldri hatt så mye kviser som jeg har nå. De er små og røde, men under sminken så synes de ikke så godt, heldigvis. Uten sminke ser det helt forferdelig ut og det ser ut som jeg har eksem i halve ansiktet. 

Jeg har prøvd en del forskjellige ting, men det har bare blitt verre og ingenting har hjulpet. Jeg har omsider funnet noe som funker, om jeg er flink til å bruke det regelmessig. Det funker bare halvveis. Med andre ord, jeg får ikke flere kviser, men jeg blir ikke kvitt de som er der. De blir i hvert fall ikke helt borte. Det som er så bra er at det er de fine LUSH produktene som har hjulpet meg mye med sine ferske ansiktsmasker og ansiktskremer. Jeg tester en ny ansiktskrem nå, og så langt hjelper den skikkelig bra. Jeg har aldri hatt så myk, glatt og god hud før. Aldri har jeg gått så lenge uten å få "nupper" i huden heller. Veldig deilig!

Jeg har også en ansiktsmaske fra REN som jeg bruker én gang i uka. Den er basert på leire, og den er kjempegod å bruke. Den tørker inn i huden, og når du skal vaske den av så gnir du den bare av fjeset også tar du bare en splæsj med vann til slutt for å få den av helt. Det er alltid like gøy å lage rare mønstre i masken mens jeg "piller" den av, haha.

Så, det har jeg gjort i dag. 


Denne kostet rundt 349,- om jeg husker riktig og kan kjøpes på Vitus Apotek. 


Man kan se hvor godt den legger seg ned i porene og får renset de. Synes alltid det er kjempegøy å studere de bittesmå porene og prikkene som kommer ekstra godt til syne når jeg bruker denne masken. Må også legge til at jeg har veldig fine bryn når de er usminket. Det siste var en tull om dere ikke skjønte det. 

Også bruker jeg alltid hårbøylen med katteører på når jeg skal få håret bort fra fjeset. Jeg har enda vært for sjenert til å bruke den i offentligheten, men jeg må virkelig få gjort det snart. Har jo en sjanse på lørdag når det er Halloween da! Ingenting kan se rart ut da, eller? Må legge til at Ola og jeg er skikkelig dårlige på å treffe vasken når vi skal pusse tennene. Eller, den egentlig grunnen er at vi slenger tannbørsten rundt omkring når vi snakker med hverandre og pusser tennene samtidig. Da blir det griseri på speilet.Cosmetic Warrior er den andre ansiktsmasken jeg bruker. Denne bruker jeg 2 til 3 ganger i uka og koster rundt 129,- på LUSH. Jeg er veldig fornøyd med hvordan den fungerer og når den er tørket inn og skal tas av, så kan den veldig fint brukes som skrubb før man vasker den helt av. 

Imperialis er den nye ansiktskremen jeg tester ut for øyeblikket. Jeg har en veldig rar og kombinert hud om jeg har forstått den riktig, og denne kremen fungerer veldig bra så langt! Den kostet litt over 200,- på LUSH.

Må også legge til at den nye sangen til ADELE er kjempefin. Jeg har hørt den på repeat i en time nå og jeg er enda ikke lei. Den dama slutter aldri å imponere. Jeg er en stor fan og det gleder meg veldig at hun endelig har gitt ut litt ny musikk igjen! 

#ansiktsmaske #lush #hudprodukter #ansikt #pleie #bilder #produkt #kroppspleie #ansiktspleie #ren #adele #musikk


I dag er det søndag, nå igjen. Jeg synes ukene bare går fortere og fortere og snart er det jul. Jeg gleder meg sånn til jula, haha. Neste søndag er det allerede bare en måned til Ola og jeg flytter og jeg gleder meg skikkelig mye. Det tror jeg han har begynt å gjøre også, for vi er begge enige om at vi snart må ha en oppvaskmaskin. På de over 3 årene vi har vært sammen så har vi aldri kranglet. Vi har vært velidg nære en gang, og det var pga oppvasken. Derfor tror jeg forholdet hadde hatt bra av en oppvaskmaskin for å si det sånn. OH! Den 1. november så har vi faktisk vært samboere i 1 helt år også. Wow, tiden flyr virkelig. 

Anyways, i går (selv om jeg ikke var helt i form) så tok jeg turen til Sandvika for å se Enslaved spille opp til dans. Enslaved gjorde en veldig bra opptreden og jeg angrer ikke på at jeg dro. Jeg hadde med meg Morgan, Thomas og Einar som er noen tryslinger som bor i Oslo området og vi hadde en veldig fin kveld sammen. Enslaved serverte oss til og med epler fra Hardanger, men jeg fikk ikke smakt på noen, dessverre. De så veldig gode ut da! 

I dag har jeg en avslappende dag, som jeg alltid har på søndager. Jeg hater å stresse på søndager, så da ender jeg alltid opp med å bare sitte i senga og kose meg hele dagen mens Ola sitter foran pc'en og gamer. Så langt i dag har jeg kost meg veldig mye med denne:
Jeg hadde helt glemt hvor mye jeg liker de rebelske Wiltersen tvillingene i denne boka. Jeg sitter som vanlig i mine søte pysjbukser med sauer på som jeg kjøpte i Irland og min oversized Star Wars t skjorte. Det er enten den eller den store SlipKnot t skjorta mi som er koseklærne mine. 

Og ellers i uka da? 
Jeg har levert eksamenen min, og det gjorde jeg på onsdag. Mandag og tirsdag jobbet jeg som en helt for å bli ferdig med den også leverte jeg etter presentasjon på onsdag. Vi hadde jo torsdag og fredag på oss til å levere også, men jeg satt der med 40 i feber og tenkte; "Jeg orker ikke å dra på skolen med 40 i feber i to dager til, så jeg gjør meg heller ferdig i dag!!". Og det gjorde jeg, så på torsdag lå jeg rett ut.

På fredag møtte jeg bestevenninna mi >Guro< (hun poster halloweensminke ideer, sjekk det ut!) i Oslo og vi vandret litt her og der uten mål og mening egentlig. De eneste butikkene vi var innom for at vi SKULLE innom de var Visage (en sminkebutikk) og Lush. På Lush endte jeg opp med å bruke litt penger på julesåpa deres som er helt rosa og lukter tyggegummi. Når jeg er på badet går jeg inn i dusjen og sniffer på den fordi jeg synes den lukter så godt. Også fikk jeg hjelp til å finne en dagkrem til trynet mitt som kanskje hjelper litt på kvisene osv. Jeg gir den et forsøk i hvert fall!

Etter en stund satte vi oss ned og begynte med fugletitting. 

Flokkfuglene på det nederste bildet er svær sjeldne og jeg føler meg heldig som endelig har fått knipset et bilde av disse sjeldne dyrene. 
Veldig søte. 

Jeg har også fått rævva i gir og fått tatt bilde av neglelakken jeg liksom skulle ta bilde av for en uke siden. Nå har jeg ikke noe bilde av flaska, men den er sikkert ikke så lett å få tak i uansett. Den ble tross alt kjøpt på Penneys (Primark) i Irland og jeg er veldig usikker på om det går an å få tak i de sminkegreiene der ellers i verden. Hvis noen er interessert så kan jeg sikkert ta bilde av flaska osv i tilfelle den skal finnes noe annet sted. 

Det som er så kult med neglelakken er at den endrer farget etter hvordan lyset kommer på den. Den er egentlig glitrende blå, men om man får lyset fra en annen vinkel så blir den helt lilla! Den er veldig gjennomsiktig så jeg har ett lag med vanlig, svart neglelakk fra H&M under for at den skal komme frem mye bedre. Derfor ser den så mørk ut på bildet.Også har jeg tatt et bilde som oppsumerer hele uken for min del. Også dagen i dag. Jeg har blitt snørrete etter gårsdagens lille konsert/utflukt, IGJEN. Jeg har heldigvis ikke feber, så det er da enda godt. 
Jeg har dessverre klart å smitte min kjære samboer, som forbanner meg dag ut og dag inn for dette. Jeg må virkelig beklage, men jeg kan ikke styre hvor mine bakterier skal gå. I tillegg må han nesten skylde seg selv når han skal kysse og klemme på meg mens jeg er syk. 

Så her er jeg, helt sminkeløs med masse snørr i nesa og tårer i øynene. Det har vært meg den siste uka, sånn delvis. Har hatt noen friske dager, men jeg føler meg ganske dritt, sånn generelt. Dette ble et megalangt innlegg, rett og slett fordi jeg har vært alt for dårlig til å blogge ellers i uka. Da ble det et oppsumeringsinnlegg i dag, sånn er det bare. Nå skal jeg lage meg en ny kopp med te også skal jeg se den nyeste Ghost Adventures episoden som gikk i USA i går. I og med at Ola ikke kan se meg når jeg sitter her i mitt eget hjørne så skal jeg sikle litt på Zak Bagans mens jeg ser på. Han trenger også kjærlighet. Senere i dag skal jeg spille Harry Potter lego eller Sims 4. Jeg er litt usikker enda... Jeg hater å måtte velge.

Til de som har kommet helt til bunnen av innlegget, dere må ha en riktig god søndag! Håper dere er friske og slipper å tørke snørr hele dagen sånn som jeg må. 

Nå hører dere ikke mer fra meg før i morgen. Just sayin'. 


#syk #bilder #fugler #oslo #venner #ghostadventures #serier #harrypotter #bok #lese #spøkelser #paranormalt #spill #syndpåmeg 
Når jeg satt og jobbet på skolen i dag poppet det opp et innlegg fra en side jeg følger på Facebook. Siden er dedikert til TV serien Vikings og der var det bilde av en som allerede hadde fått tak i sesong 3 på Blu Ray. Da innså jeg at det snart er ny sesong på gang også! Den begynner jo allerede i februar/mars og det er ikke lenge til. Tiden går sikkert kjempefort frem dit. Jeg er jo selvfølgelig en megastor fan av den serien også og jeg gleder meg sånn til å få hendene mine på sesong 3 når den kommer ut på salg. Gjett hvem som skal ha Vikings marathon i den nye stua i leiligheten når vi flytter dit? Som jeg gleder meg!

Har hatt det gøy med å redigere litt bilder jeg fant på nettet. Har ikke redigert stort, men synes det er så blasse og kjedelige farger på de som ligger ute.

Jeg klarer aldri å bestemme meg for hvem jeg egentlig liker best av alle karakterene. Jeg liker alle så godt, men det må nok bli Lagertha, Ragnar og Floki som deler førsteplassen. Tett fulgt av Rollo, Bjorn og Siggi. Det kuleste med hele serien er jo at Thorbjørn Harr har vært med. Han er jo en av mine favoritter innen norske skuespillere, så det er jo kjempegøy! 

#vikings #tvserie #serie #bilder #redigering #edits #photoshop #ragnar #lagertha #history 

I natt har jeg endelig sovet litt bedre igjen, og når jeg våknet halv 11 følte jeg meg kjempebra! Helt til jeg skulle drikke litt vann og faktisk stå opp. Har aldri kjent at halsen min har brent så mye før og jeg har heller aldri hatt så vondt når jeg skal svelge vann. I dag har jeg med andre ord nesten ikke spist og jeg har levd på DOC og Paracet. Jeg visste i går at det var smart av meg å gjøre ferdig det meste av modellen min i går sånn så jeg fikk slappet av i dag. Jeg ble bittelitt bedre i halsen etter å ha fått i meg litt varmt drikke og litt CuraMed og DOC, så jeg har faktisk klart å spise 10 biter sushi i dag. Fikk Ola til å kjøpe med ett brett til meg, og det var veldig godt å få i seg litt ordentlig mat. Ola derimot hadde ikke så flaks med pizzaen han skulle spise. Så smart som han er så opplyste han meg om feil temperatur og pizzaen ble.. ja, lettere brent for å si det sånn.

Jeg mente egentlig at jeg skulle vise frem en av neglelakkene jeg kjøpte i Irland, men nå som det er mørkt ute så har jeg ikke godt nok lys til å ta noen fine bilder av resultatet. Håper at jeg klarer å huske på det i morgen istedet.


Ghost Adventures og Mummitrollet (herregud for en kontrast i serier) har vært mine venner i dag. Her satt jeg og nyste hele dagen. Jeg har lagt merke til en ting, og jeg lurer på om det egentlig er normalt. Når jeg nyser så biter jeg meg automatisk i tunga. Så, sånn som i dag når jeg har nyst veldig mye så har jeg vonde sår på begge sider av tunga pga dette. Utrolig unnødvendig og rart. I tillegg så er jeg jo ikke snørrete en gang, jeg har jo bare vondt i halsen. Hvorfor må jeg nyse da?!
Middagen ble selvfølgelig spist foran nok en episode av Ghost Adventures. I dag har jeg sett 5 episoder av de og (don't judge me) 15 episoder av Mummitrollet. Det er jo så morsomt!

Og til de med edderkoppskrekk, jeg må virkelig beklage. Jeg er livredd edderkopper selv, og jeg tror hjertet mitt sluttet å dunke da denne trillet ut av støvsugeren i dag. Jeg måtte flytte litt på den for å komme på baksiden av døra og da trillet plutselig denne ut. Jeg lover, det er ikke så lenge siden vi støvsugde her sist. Det har hendt at jeg har støvsugd opp edderkopper før (de var døde) og tenk om en av de hadde masse egg i magen og har klekt ut en haug med edderkopper inne i støvsugeren? Jeg satser på at dette er av de vi har støvsugd opp før, men hvorfor i alle dager trillet den plutselig ut igjen nå? Jeg er bare glad for at den var død. Jeg hadde begynt å grine om den levde. Jeg måtte få med meg den negative stemningen når Ola sin pizza ble brent. Han syntes den smakte "forjævelig" og jeg tilbød han å lage en hjemmelaget pizza til han når han kom hjem fra trening senere i dag. Det ville han jo ikke. Da synes jeg han kan slutte å klage!Nå har jeg nok en gang stress og panikk over meg. Innså at jeg helt har glemt å lage presentasjonen til i morgen og nå klarer jeg ikke å finne minnepinnen min som jeg hadde alle tingene mine på. Det har skjedd mystiske ting her i det siste og jeg vet ikke hva jeg skal tro. Temperaturmåleren på baderomdgulvet har levd sitt eget liv, så noen ganger er det iskaldt der fordi den er skrudd på 0 grader og andre ganger er det glovarmt der fordi den er stilt på 40 grader. I tillegg så har ting begynt å forsvinne for så å dukke opp igjen på helt andre steder. Nå er jeg redd for at minnepinnen min er bortevekk, men jeg håper virkelig ikke det. En ting som plutselig ble borte var den neglelakken som jeg nevnte først i innlegget. Da jeg kom hjem fra Irland satte jeg den midt på bordet og dagen etter når jeg skulle prøve den så fant jeg den ikke. Jeg lette og lette overalt i flere dager, men kunne ikke finne den. Plutselig etter en uke så lå den mellom treplankene og under madrassen i senga. Altså, wtf?! 

#syk #snørr #ghostadventures #overnaturlig #spøkelser #pizza #sushi #fisk #mat #bilder

I dag har jeg vært på skolen i 10 timer for å jobbe med innlevering av eksamen på fredag. Vi har presentasjon på onsdag og jeg vil være så ferdig som mulig innen da. Jeg har selvfølgelig klart å bli syk de siste dagene, så jeg satset absolutt alle mine krefter på skolen i dag sånn så jeg slipper å dra dit i morgen. Jeg ser virkelig frem til å bare slappe av i morgen og ikke gjøre noen ting. I natt har jeg drømt den samme drømmen opp igjen og opp igjen. Jeg våknet hvert 10. minutt mellom 00.30 og 04.00 i morges og jeg hadde den samme drømmen absolutt hver eneste gang jeg sov. Til slutt ble jeg nesten gal av det og jeg satt bare oppe kjempelenge i håp om at den skulle gi seg. Skjønner ikke  helt tankegangen min, men det var vel det som var logisk akkurat der og da. Jeg tror jeg hadde feber, for jeg pleier alltid å drømme rart og irriterende når jeg har feber. Jeg var skikkelig kvalm også, så det tyder på at det er noen baselusker i kroppen min et sted. Som sagt, i morgen blir det bare avslapping for min del og det skal bli kjempegodt!

Eksamenen vi har hatt nå er at vi skal lage en spillkarakter. Jeg måtte selvfølgelig velge Ratchet fra Ratchet & Clank, for jeg har tross alt vokst opp med å spille de spillene så og si hele tiden. Jeg spilte det sist på lørdag, faktisk. Dette er den aller første gangen at vi har laget en ordentlig karakter fra bunnen av selv. Jeg føler at jeg klarte meg veldig bra, og jeg skal ta finpussen på onsdag etter presentasjon før jeg leverer.

Som sagt så er det noen smådetaljer jeg må fikse på. Må fintegne streker her og der på teksturen og få til munnen ordentlig. De strekene på ørene må også kuttes ned litt. Det som er så irriterende med denne oppgaven er at i det programmet jeg lager klær og legger på alt av farger og teksturer så ser han kjempefin ut Når jeg deretter tar han inn i det andre programmet jeg må bruke for å få ut bilder så blir teksturene litt ødelagt. Derfor må jeg pirke enda litt mer. Gleder meg ikke for å si det sånn, for det tar kjempelang tid!


Dette er bildet jeg har brukt som referanse. Jeg har forenklet uniformen hans litt for at jeg faktisk skulle ha mulighet til å bli ferdig innen tidsfristen. Jeg sa til meg selv når jeg begynte at om jeg i det minste fikk han til å ligne litt så er jeg fornøyd. Jeg er nesten forbløffet over at jeg har fått til mye bedre enn jeg først trodde, haha.

#ratchet #spill #3d #skole #cinema #substancepainter #zbrush #ps2 #ps3 #bilder 

 
Mamma og pappa tok med Ola og meg på skogstur i dag. De visste om en plass i nærheten med et fossefall. Jeg hadde sett for meg et lite fossefall med litt vann, men det viste seg å være kjempestort i forhold til det jeg så for meg. Det gikk faktisk an å gå bak selve fossen og det var både kjempegøy og bløtt. Hvis man sto for nærme så ble man jo helt klissbløt med en gang. Nå vet jeg hvor jeg skal bade til sommeren igjen. Jeg tror nok at det er veldig behagelig og ikke minst gøy å stå under der på en kjempevarm sommerdag. Nå er det bare å glede seg til vinteren er over!
Disse var kjempekule. De var litt overalt og pappa mente at de ble formet av at det drypper på samme plass hele tiden og at det til slutt fryser oppover. 
Ola skulle absolutt prøve å klatre over denne falne trestammen. Mamma satt en stopper for det, haha.


Pappa med sin fantastiske zoom fant ut at dette var et fly fra USA som mest sannsynlig skulle til Dubai, haha.

#natur #skog #foss #vann #bilder #foto #fotografi #trysil #utpåeventyr

I går kveld var det en veldig fin solnedgang i Trysil. Vi var på besøk hos svigers da himmelen plutselig blusset opp i fyr og flamme. Vi hadde nettopp vært på setera hos min andre svigers (foreldrene til Ola bor ikke sammen mer, så vet dere det) og der fikk vi alle mulige kaker, boller og iskaker stappet i oss før vi rullet videre. Søsteren til Ola og venninnen hennes hadde bakt over 30 boller og bestemoren hans hadde med seg en hel kake + en iskake. I tillegg var det masse smågodt og potetgull der. Det var den største godteribufeen jeg har sett i mitt liv. Man kjente det godt i magen når vi dro igjen for å si det sånn. 


De fineste øynene jeg vet om og som jeg våkner opp til hver dag <3 (kjærestekliss....)

Bare sånn så dere får se buféen vi ble servert. Det startet forsiktig med potetgull, smågodt og hjemmebakte boller med vaniljekrem og sjokolade i. Det var jo helt greit ettersom vi først hadde spist oss runde og gode på årets siste grillmat.  Men så dukket det plutselig opp en Creme Brulée iskake.. også kom det en appelsinkake... også kom det melis og kokos som man kunne ha på bollene... også kom det enda flere boller... også kom det litt ekstra brus og sjokolade.. Er ikke rart jeg legger på meg når jeg er hos svigers for å si det sånn, haha. Jeg hadde kjøpt julebrus og pepperkaker for anledningen, men jeg bestemte meg for å spare det til senere på kvelden. Jeg var nemlig hos min venninne Anne og spilte Call of Duty og da spiste vi sjokolade, pepperkaker og alt mulig godt. I tillegg hadde hun cider og jeg hadde julebrus. I går var virkelig en usunn dag, og jeg orker ikke flere sånn dager på en stund, herregud...

#foto #bilder #øye #kos #godteri #mat #pepperkake #jul #natur #solnedgang #høst 

I går dro Ola og jeg til Trysil for å hilse på familiene våre igjen og forhåpentligvis noen venner. Derfor fikk jeg ikke tid til å blogge noe i går i og med at jeg var så opptatt med å snakke med mamma og pappa om absolutt alt jeg hadde gjort i Dublin. Jeg var også en tur hos Farmor for å avlevere en liten gave jeg kjøpte til henne, noe som hun ble veldig glad for. Ivrig som jeg er så tok jeg med meg Game of Thrones monopolen til Trysil i helga og håpet at noen ville være med meg å spille det. Det er ikke akkurat så mange i denne famlien som synes de spillene er morsomme, så jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få med meg noen. Det viste seg at jeg og broren min er veldig like og selv om han aldri har spilt Monopol før så synes han at det var kjempegøy. Vi fikk tvingt med oss Ola og vi satt og spilte Monopol til klokken 2 i natt. Broren min hadde gullhår ett visst sted så han landet akkurat der han måtte lande med brikken sin og fikk kjøpt en hel haug med hus og eiendommer. Han er som meg, en dårlig vinner OG en dårlig taper, så stemningen var ikke akkurat på topp når han begynte å gni det inn i trynet på meg og jeg satt der med 20 kroner og var så og si konkurs. Jaja, det er jo gøy uansett!I Irland hadde de monopolen til 460 kroner og alle andre steder jeg har sett på det så kostet det rundt 600. Synes ikke 460 kroner for et spesial monopol var så ille egentlig. Hadde sett for meg at det skulle koste mye mer! Jeg håper på å få ha gamenights med det her når Ola og jeg flytter til den nye leiligheten. Da må jeg invitere med meg folk som faktisk liker å spille Monopol, og jeg tror allerede jeg vet hvem jeg skal invitere, haha. 

Nå må jeg ha litt kvalitetstid med verdens beste katt før Ola og jeg drar for på en besøksrunde. Vi skal besøke besteforeldrene hans og etterpå skal vi opp på setera til faren hans for å spise middag. Dette blir nok en lang og koselig dag. Jeg hørte fra Ola at faren hans visstnok liker å spille Monopol, så jeg lurer på om jeg ikke skal snike med meg spillet dit, haha.

Har på meg mine nye kosebukser. Det er egentlig pysjbukser, men i og med at jeg så og si aldri sover med pysj, så er det morgen og kveldsbukser istedet. De er kjempegode og utrolig barnslige og søte. Det at det er sauer på de er en super bonus, haha. Irland har så mye gøy!

#morgen #trysil #spill #monopol #brettspill #got #gameofthrones #bilder #katt #besøk #foto

I går var jeg med Catherine hele dagen. Eller først var jeg på skolen og fra klokken 4 til 11 på kvelden var jeg med Catherine. Vi hadde det kjempekoselig og jeg fikk endelig møtt faren hennes, som viste seg å være like kul som jeg hadde hørt på forhånd. Vi vandret rundt i Frognerparken fordi vi begge er blakke også kom vi plutselig inn på en gravlund. Etter å ha sett på graver i solnedgangen (skikkelig romantisk) så ble vi deprimerte og dro hjem til Catherine. Der drakk vi te sammen med faren hennes og snakket om alt mulig rart i flere timer. Etterpå så vi 2 episoder av Ghost Adventures før vi innså at klokken var 11 og at jeg kanskje burde reise hjem. Så snill og god som faren hennes er så kjørte han meg helt hjem til inngangsdøra sånn så jeg slapp å ta tog og buss. Sånne snille folk burde det være flere av i verden!

Nå er jeg redd for at Catherine ligger våken og er kjemperedd fordi jeg introduserte henne for Ghost Adventures. Vi har blitt enige om at vi i nærmeste fremtid skal ha en hel helg med Ghost Adventures marathon der vi skal sitte i hver vår kigurumi og spise vegansk godteri. 


Catherine har søte plugs og kult hår. Sist gang jeg så henne så var hun blond, så det var litt av en forandring!

#oslove #oslo #høst #frognerparken #park #foto #fotografi #bilder #høst #natur #park #hår #fugl #dyr
Hvis det er noe jeg virkelig setter pris på så er det naturen. Den er både vakker, grusom og brutal, men jeg liker den uansett. Måten den skaper alt liv på og måten naturen klarer å ta vare på seg selv. Jeg synes det er skikkelig trist at vi mennesker er i ferd med å ødelegge denne vakre naturen vår og jeg er redd for at vi ikke innser alvoret før halvparten av alle dyrearter er utdødd og skogene våre er borte. Jeg kom over en gigantisk samling med bakgrunnsbilder på hardisken min og der hadde jeg så utrolig fine bilder av naturen som jeg har funnet rundt om på nettet. Jeg har så lyst til å dra på alle stedene, se de med mine egne øyne og faktisk være der. Jeg har så lyst til å reise rundt i verden og se og oppleve alt den har å by på. Det er så mye fint og jeg aner ikke hvor jeg skal starte. Beklager for den store haugen med bilder, men det er så fint og jeg klarer ikke å begrense meg!

#natur #reise #verden #foto #fotografi #bilder 


I går fikk jeg en idé om bilder jeg hadde lyst til å ta i dag når jeg kom hjem fra skolen. Nå har sikkert mange andre tenkt akkurat den samme tanken som meg, men jeg synes fortsatt jeg var flink som kom på denne ideen helt selv uten noen form for inspo, haha. Har sikkert sett en del lignende bilder før som bare flyter rundt i idé delen av hjernen min, haha.

Jeg liker nok det siste bildet best. Det største problemet jeg hadde var at månen var i en så god kvalitet i forhold til selve bildet, så den har litt for bra kvalitet og litt for skarpe kanter, men jeg har prøvd å ta litt blur på den i håp om at den skulle bli litt "mildere". 

Må prøve å gjøre dette senere en gang også, bare enda bedre! Dette ble gjort på 30 minutter, så har ikke akkurat lagt så veldig mye arbeid i det, haha.

#måne #foto #jente #fotografi #photoshop #redigering #bilder #natur #svarthvitt #lys

Som dere kanskje skjønner og som jeg kanksje har nevnt tusen ganger før så gleder jeg meg veldig til å flytte til leiligheten i desember. Det er enda 1,5 måned igjen til vi flytter og jeg gjør ikke annet enn å se på interiør og andre hus hele tiden. Jeg har sett på mange bilder inne på Pinterest og måtte bare lage et lite inspo innlegg. 

I og med at leiligheten til Ola ser ut sånn som den gjør og fordi vi ikke har all verden med penger, så tror jeg kanskje at jeg må gå for litt interiør sånn som dette;Jeg kommer nok til å innrede med mer svart, i og med at det virkelig er min farge. Jeg elsker svart, bare så det er sagt. Jeg liker grønne planter, blomster og  lyslenker, så det kommer jeg nok til å ha masse av i leiligheten. Nå føler jeg at jeg har ansvaret for å innrede leiligheten litt i og med at Ola absolutt ikke har noen interesse av det i det hele tatt. Han sier at han er med og kjøper møbler og resten får jeg fikse som jeg vil. Så, da blir det en tur på IKEA for å kjøpe grønne planter, bilderammer, speil og møbler. Også kanskje noen kule lamper og lyslenker selvfølgelig. Jeg kommer sikkert til å kjøpe med meg en haug med duftlys også. En plan som jeg har er å fremkalle en del av bildene jeg har tatt selv i svart hvitt og henge de opp i rammer litt rundt om. Vet ikke hvor bra det blir, men det blir jo et litt mer personlig preg over det!

Om jeg virkelig hadde hatt penger og plass så ville jeg hatt det mørkt, gotisk og mystisk, sånn som dette;Ikke de beste bildene, men jeg klarte ikke å finne noen bedre. Jeg har allerede funnet en haug med dyrehodeskaller. Jeg tror ikke de er ekte, men de ser veldig ekte ut. Det er jo ett pluss! Jeg elsker virkelig sånne ting og jeg ser for meg at jeg skal henge litt ting i hornene på hjortene osv. Ola sa det var greit med hodeskaller, så da kjører jeg på med hodeskaller, lys og svarte ting. Jeg tenker også å blande inn litt turkis og rosa, fordi jeg synes det passer så bra til svart. Hvis jeg ikke skal blande inn gull og sølv istedet, jeg er enda veldig usikker på det. Uansett, hadde jeg bodd i et større hus og jeg hadde vært millionær så hadde nok huset mitt sett sånn ut på innsiden. 

På utsiden så hadde det sikkert sett sånn ut og med fine haller på innsiden som gang;Jeg kommer nok aldri til å ha så mye penger så jeg får kjøpt eller bygget meg noe sånt, dessverre. Jeg kan jo alltids bygge meg noe lignende, bare i en litt mindre skala. Det finnes jo utrolig mange fine små hus som også ha små tårn, fine vinduer og et nydelig utseende!; En dag skal jeg ha et fint hus som har minst ett tårn. Jeg er avhengig av å ha ett tårn på huset mitt. Der skal jeg ha mitt kreative rom med piano, bøker og tegnesaker. Jeg er veldig glad i gammeldagse hus som er bygget av stein, men jeg liker selvfølgelig hus som er bygget i tre også. Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for store slott, eller små steinhus, så jeg håper at jeg en dag bor i ett sånt. Det som er så dumt med sånne hus er at de ofte kan bli veldig kalde på vinteren og da er det selvfølgelig best å ha ett lite hus, sånn så man slipper å fyre hele tiden! Kanskje jeg bare skal bygge meg et hobbithus under bakken? 

#hus #hjem #interiør #inspo #foto #bilder #steinhus #slott #moderne I morges lå Ola og jeg og snakket litt i senga. Vi snakket litt om da vi flytter til den nye leiligheten og hvordan det skal bli. Det er lov med dyr der og jeg har lyst på en katt. Jeg har vokst opp med katt så og si hele livet hjemme i Trysil og jeg har lyst på min egen når vi flytter. Jeg har alltid vært litt skeptisk på å ha en innekatt, men jeg er sikker på at den skal få det veldig fint uansett. Jeg kommer til å ta den med meg ut og den skal også få lov til å være med til Trysil når vi reiser dit i helgene. Så, jeg har vel egentlig bestemt meg for at jeg vil ha en når vi flytter. Jeg har også veldig lyst til å adoptere en katt fra FOD gården og jeg håper de har noen katter som har vært innekatter før, eller kattunger som enda ikke vet hva som er hva enda. Ola har vært veldig skeptisk til å ha en katt pga mer ansvar og det at vi ikke kan reise så mye bort. Jeg er også fullt klar over det, men samtdig så er jeg så glad i dyr så jeg tror nok jeg kommer til å gjøre den søte katten bortskjemt. Derfor så tror jeg ikke det skal bli noe problem. 
I og med at Ola fremdeles var veldig skeptisk så kom jeg med en idé. Jeg prøver å gå ned i vekt og Ola er treningsnarkoman og synes det er kjempegøy at jeg faktisk prøver å trene mer osv. Derfor sa jeg; "men, hva om jeg går ned til den bestemte vekta, kan jeg få katten i belønning da?" Og det sa han ja til. Derfor så må jeg opp av sofaen og trene og jeg må også tenke enda nøyere på hva jeg spiser. På 1,5 måned så har jeg gått ned rundt 4 kg, men det er ikke nok. Jeg mangler fortsatt 6 før jeg får noen katt.Jeg SKAL klare det, for nå har jeg skikkelig bra motivasjon!#katt #trening #deal #flytting #dyr #bilder #collage
Noe av det beste jeg vet er å sette meg ned med en varm kopp med te, tenne noen lys og lese en god bok. Selv om jeg ikke leser like mye som jeg gjorde når jeg var yngre, så blir jeg alltid bitt av basillen og må lese noen bøker på høsten og vinteren. Spesielt i perioden da det begynner å mørkne og frem til jul. Da gjør jeg nesten ikke annet. År etter år så er det noen bøker som stikker seg frem og som jeg begynner å lese på nytt. Jeg rekker aldri å lese hele rekka med bøker, for det skjer så mye annet på denne tiden også. Dermed begynner jeg på nytt igjen når neste høst kommer osv. I år har jeg bestemt meg for at jeg skal rekke å lese hele rekka. Selv om jeg burde konsentrere meg om skole og andre viktige ting, så er det også viktig å slappe av. I februar kjøpte jeg meg bøkene på engelsk og jeg har begynt å lese i de. Jeg liker virkelig å lese de på engelsk for alt blir bare så mye bedre enn på norsk. Selv om jeg ikke har hatt tid til å lese noe i dag, så skal jeg helt klart prøve å få litt tid senere i kveld! 

For å få opp stemingen frem mot Halloween så har jeg tent Halloween lysene mine. Gresskaret og de små med spindelvev og det med et gresskar på kjøpte jeg i fjor, og de to store kjøpte jeg i dag. Jeg synes det er så fint med lys som passer til forskjellige "høytider". Blir trist å pakke de ned igjen etter Halloween, men forhåpentligvis så går nok ett år fort sånn så jeg kan ta de frem igjen. 

Apropos Halloween, jeg gleder meg skikkelig til In Flames konserten! Jeg håper de har en kul og spesiell konsert i og med at de faktisk spiller på selveste Halloween. Jeg har kjøpt meg tights med selvlysende skjelett bein på, og de skal selvfølgelig brukes!


Hvis du er en skikkelig Harry Potter fan så anbefaler jeg å skaffe deg "Page to Screen". Den er veldig dyr, men den er gigantisk og er for meg den magiske bibelen min. Den tar for seg så og si alt som skjedde bak filmene og er utrolig fin. Den har en haug med bilder som jeg sitter og ser på. Jeg synes også at The Creature Vault er en utrolig fin bok som tar for seg alle skapningene som er i filmene. Det er ikke alle som er i den boken som noen gang kom på skjermen en gang, så det er også veldig interessant å se og lese om.


Fangen fra Azkaban er helt klart min favorittbok og film. Jeg tror at grunnen til at jeg er så glad i spesielt den boka og filmen er fordi vi blir introdusert til så mange nye skapninger og i tillegg blir vi kjent med Sirius. Jeg er også stor fan av Lupus som er min yndlingslærer, så jeg tror nok at det er mye av grunnen til at jeg liker den så godt. Jeg synes at spesielt den boka og filmen er utrolig magisk og jeg elsker det! Derfor så er det faktisk vanskelig å legge fra seg den boka.. 

Leser du mye på høsten? Og, hva leser du?

#harrypotter #lese #bok #bøker #halloween #foto #fotografi #jkrowling #hp #kos #lys 

Jeg har alltid syntes at øyne er veldig fascinerende. Jeg synes det er rart å tenke på hvordan kroppen og spesielt synet vårt fungerer. Tenk at synet vårt kan variere så mye fra person til person og at irisen har forskjellige farger. Det er også veldig interessant å tenke på hvor komplisert og avansert kroppen vår er satt sammen og at disse små, runde ballene i hodet vårt  sender signaler opp til hjernen som deretter danner bilder. Hvis man tenker mye på det, som det hender at jeg gjør rundt mange sånne ting, så ser man jo på en måte ikke med øynene. De brukes bare til å oppfatte forskjellige lys, farger og bevegelser. Det er egentlig hjernen vår som omdanner det til et bilde og som gjør at vi ser. Jeg synes også det er interessant å tenke på at noen faktisk klarte å finne opp briller mer styrke. Jeg hadde nok aldri klart å tenke meg til noe sånt. Når jeg skriver dette er klokken 01.45, og da setter hjernen i gang med tankene sine. Dere aner ikke hvor mye jeg sliter med å sove om dagen fordi hjernen jobber med en haug med tanker hele tiden. Hvorfor kan den ikke gjøre det på dagen? 

Slenger med noen bilder av mine og Olas øyne. #øyne #vitenskap #tanker #sove #foto #fotografi #kroppen #natur


I dag begynte jeg plutselig å gro katteører ut av hodet. Jeg tror jeg har lest for mye Harry Potter i det siste og at jeg har blitt til en animagus. Jeg kan nemlig forvandle meg til en katt, men så langt har jeg bare klart å mestre ørene. Resten kommer nok senere. Eller, kanskje det bare var en hårbøyle? Hvem vet.

Nå skal jeg gå på rommet der alle klærne mine ligger og pakke de ned i en koffert som jeg skal ta med hjem. Jeg har alt for mange klær som jeg nesten ikke bruker, og det er så irriterende å ha de liggende her. Derfor tar jeg de heller med til Trysil neste gang jeg skal dit. 

Jeg er fremdeles veldig sliten etter Irland turen, og nå er det jo en stund siden jeg kom hjem igjen. Det tar visst skikkelig lang tid å komme seg etter å ha vandret rundt i en by i 6 dager, reist og blitt utslitt. Jeg burde egentlig gjøre litt mer husarbeid og komme meg ut for å trene litt. De har fått en parkour lignende park her nå, så jeg tror kanskje jeg skal få med meg min kjære og teste den ut i dag. Parkour virker jo så gøy!Jeg har forresten ventet lenge på denne dagen. American Horror Story har endelig begynt igjen, og i denne sesongen var det så voldelig og ille ganske så tidlig inn i episoden, så på noen områder begynte jeg å tenke: "herregud, klarer jeg i det hele tatt å se ferdig hele?!". Jeg har aldri sett så mye på skrekkfilmer, men AHS er en serie jeg virkelig liker. Det er ikke så skummelt, egentlig, men det kan være utrolig blodig og groteskt. Ikke at jeg egentlig liker det heller, men akkurat den serien liker jeg. Merkelig med det. Tror kanskje det er litt fordi du blir helt mindfucked, rett og slett. Det jeg også liker så godt med serien er at du ikke trenger å se de 4 første sesongene før man begynner på den 5. De har absolutt ingen sammenheng og hver sesong har en egen historie. Det er mange av de samme skuespillerne, men de spiller forskjellige karakterer for hver gang. Det er noen som mener at det skal gå an å finne en sammenheng i alt sammen, men jeg har virkelig ikke satt meg så veldig mye inn i akkurat det. Må nevne at jeg f.eks aldri har sett ferdig sesong 3 fordi jeg syntes den var dritdårlig. Det gjorde ingenting når jeg begynte å se sesong 4, som så langt er min favoritt! 

En stor bonus med denne sesongen; de har fått med seg selveste Lady Gaga!#ahs #americanhorrorstory #harrypotter #hp #animagus #foto #bilder #ladygaga #tv #serie #selfie #hår #latMå bare opplyse om at Maren Sofie og jeg var i Irland i 6 dager, men den 5. dagen tok jeg absolutt ingen bilder fordi jeg ikke orket å ha med kameraet mitt på shopping hele dagen og den 6. dagen var det egentlig bare hjemreise. Derfor blir dette det siste innlegget mitt med bilder fra turen.

Jeg har også, som dere sikkert legger merke til, endret designet mitt. Jeg fikk plutselig lyst til å gjøre en del endringer i går. Headeren er bare midlertidig til jeg finner noe annet kult å sette der istedet.

Den 4. dagen i Irland tilbringte vi i den eldste delen av byen. Vi var innom blant annet Dublin Castle som var kjempefint og anbefales, og vi var også innom et læringsrikt museum kalt Dublinia. Dette tar for seg hvordan vikingene bosatte seg i Dublin på slutten av 700 tallet og forklarer hvordan livet deres var, hvordan byen var og det tok også for seg de akeologiske utgravningene som skjedde og hva de fant. Utrolig spennede, og dette er også noe jeg vil anbefale sterkt. Om man er veldig interessert i historie, vikinger og arkeologi selvsagt. 


Dette rommet er mitt drømmerom. Som jeg sa til Maren; "når jeg bygger hus skal jeg ha ett sånt rom med en haug med bokhyller rundt hele!" Vi har snakket litt om Skjønnheten og Udyret på reisen, og jeg tror jeg har blitt smittet av det fine biblioteket deres. Selv om jeg var flinkere til å lese bøker før, så synes jeg fremdeles at noe av det viktigste i ett hus er biblioteket. En rolig plass å studere, lese og oppholde seg på. Også må jeg ha peis og en kakomaskin!


Queen Charlotte. Disse bildene var gigantiske og det fantes en rekke sånne gigant-bilder rundt om på slottet. Jeg vil også ha ett så stort bilde av meg selv en dag. 

Vi var også innom Chester Beatty Library som lå like ved siden av slottet. Det hadde en utrolig interessant utstilling som jeg likte veldig godt. Jeg er, som nevnt tidligere, veldig glad i middelalderen og alt som går tilbake i tid etter det. På dette biblioteket hadde de rester etter ett av verdens eldste dokumenter og det var en haug med andre eldgamle dokumenter og bibelskrifter der også. Sånne ting fascinerer meg stadig og jeg klarer liksom aldri å forstå hvordan det har klart å overleve i så mange år uten å bli helt borte. Jeg har, siden jeg var liten, hatt lyst til å bli arkeolog, men har aldri tatt sjansen på å utdanne meg. Det er minst 3 års utdannelse og det er vanskelig å få jobb og tjene noe penger på det senere. Litt trist egentlig, men jeg skal virkelig vudere saken om jeg har en god jobb ved siden av!

Etter å ha besøkt Chester Beatty kom vi forbi Dublinia. Jeg fikk ikke tatt så mange bilder der heller, men jeg sparer både det og alt på Chester Beatty til fantasien og de som interesserer seg for sånt kan bare glede seg til de selv tar turen!


Her på Dublinia fikk vi lov til å dra på marked. De har satt det opp i ett lite rom sånn de tror det var på den tiden. Her besøker vi "legen". De fargerike boksene nederst kunne man trekke ut der lå den tids "kur" mot hver enkel ting. Om du hadde tannpine, ja, da var det bare å dra frem tanga!
Elsker sånne vinduer. Jeg vil ha et i mitt eget hus når jeg blir gammel og rik nok til det. Tror det koster utrolig mye penger å få laget noe sånt. 

I Dublinia fikk man lov til å gå opp i det høyeste tårnet hvor man fikk veldig god utsikt over byen. Det var kjempefint!

Etterpå tok vi turen på en 1000 år gammel pub. Ja, det er sant, den var faktisk så gammel! Der drakk jeg svart øl, men ikke Guinness. Det ble Kilkenny på meg og Maren tok en Heineken. Dette var et sted jeg måtte besøke på turen og selvfølgelig måtte vi jo ta oss en øl når vi først var der. Det var utrolig folksomt, men vi fant oss et rolig lokale helt uten folk. Plutselig kom det inn en fyr som så ut til å være på reisefot alene. Han spurte oss snilt om vi kunne ta bilder av han og etterpå satte han seg ved det ene bordet og bestilte seg mat. Vi dro frem kartet for å se hvor vi skulle gå etterpå.Etterpå vandret vi litt rundt i byen på leting etter vår faste bussplass. Jeg tok noen bilder i forbifarten for jeg kom plutselig på at jeg ikke hadde tatt et eneste bilde av selve byen. Ikke i gatene i hvert fall. 
Denne broen var ved den faste busstoppen vår og den var et veldig fint skue. Vi innså at vi ikke hadde spist en eneste ordentlig middag på turen, og, det å ta med seg take away pizza fra Domino´s var kanskje ingen ordentlig middag det heller, men fortsatt bedre enn kjeks.. Jeg kjøpte meg Game of Thrones Monopol på turen så vi spiste pizza og spilte det mens vi satt i matchende sauebukser som vi kjøpte på Penneys. 

#irland #dublin #viking #slott #foto #fotografi #reise #by #storby #natur #bibliotek #pizza #museum Jeg fortetter med mine daglige innlegg fra Dublin. Dagen etter at vi hadde vært på Game of Thrones dro vi til Trinity College. Trinity College er kjent for sitt utrolig vakre bibliotek, og dette var også ett av høydepunktene på reisen. Både Maren og jeg gledet oss veldig til å dra dit, og det var like fint som, i hvert fall jeg, hadde sett for meg. Det eneste som var noe dritt var at det var så utrolig folksomt der. Jeg føler at alle menneskene ødela det som kunne blitt veldig fine bilder.
Disse bøkene var kjempesmå og inneholdt en liten historie eller lignende fra Bibelen som man lett kunn ta med seg i lomma. Hvis noen klarer å tyde det som står på den hvite lappen så står det nærmere forklaring der.

Det var et utrolig fint bibliotek og tanken på at alt i hyllene var flere hundre år gamle bøker var fantastisk. På noen av bildene kan man se at det er enda en etasje med masse bøker. Trappene opp til de avdelingene er helt i enden på hver side av biblioteket. Maren og jeg skjønte først ikke hvordan de klarte å gå fra rom til rom der oppe i og med at bokhyllene går fra vegg til vegg. En vakt fortalte oss at det var dører laget i selve bokhylla som man kunne gå gjennom. Jeg visste vel innerst inne at man ikke kunne se i bøkene og bla i de osv, men jeg hadde håpet at man kunne gå litt mer mellom hyllene. Før vi kom til biblioteket fikk vi sett Book of Kells. Det er en veldig gammel bok fra 800 tallet som er kjent for utrolig fine illustrasjoner, blant annet. Det som også er interessant med boken er at den har er skrevet på kalveskinnspergament for at det skulle holde seg bedre. Boken er på hele 339 blad og illustrasjonene er sterkt inspirert av den keltiske tiden. Både biblioteket og boka er verdt å se!

Etter at vi var på Trinity College tok vi turen til det nasjonale arkeologimuseet. Vi hadde også tenkt oss på natural history museum, men pga dårlig tid fikk vi dessverre ikke tatt turen dit. Da skal jeg helt klart dit neste gang jeg tar turen. Før har jeg tatt utrolig mange bilder på museum, men nå har jeg faktisk nesten ikke tatt noen som helst. På arkeologimuseet var det spesielt 1 ting som måtte sees, eller det var jo egentlig flere, men det var fyren på bildet under jeg hadde hørt mest om. Denne stakkaren ble tatt opp av en landbruksmaskin og ble dessverre revet i to før man så hva det var. Han har ligget under jorden i rundt 1000 år og har holdt seg overraskende bra. Litt flat kanskje, men ellers bra, hva annet skal man forvente når man ligger under flere kilo jord i så mange år?  Han hadde så og si alt håret i behold og man kunne også klart se at han hadde bart og bukkeskjegg. Jeg har alltid vært veldig fascinert av sånne ting og noen av de første eksemplarene av sånne godt bevarte lik jeg har vært borti er Tollundmannen i Danmark og Ötzi som ble funnet i isen på toppen av et fjell i Østerrike. Det var faktisk litt ekkelt å se på denne mannen. Som Maren sa, det har jo en gang vært et menneske, og man kan også tydelig se det. Det ekleste var nok da man bøyde seg ned og kunne stirre rett inn i øynene hans. Man bare ventet på at han skulle åpne munnen og hoppe på deg. Det skjedde selvfølgelig ikke, men man fikk en sånn følelse når man så på han. Det lå også en annen halv mann der, men uten hode. Han hadde blitt halshogd før han døde og man kunne faktisk se det veldig tydelig. Rene og tydelige kutt ved halsen og ingen "revet" hud. Det er så merkelig at man kan se sånne store detaljer så mange år etterpå. Denne var også fra rundt vikingtiden, om jeg husker riktig. Detaljene på hendene var fremdeles nesten som på et levende menneske og man kunne klart se neglene. Han hadde også et armbånd på den venstre armen som så veldig fint ut. Denne var også litt småekkel, for hvis man bøyde seg litt ned og så inn i magen på den så kunne man se størkna tarmer osv. Jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg synes akkurat sånne ting er så interessant, men jeg tror bare det fascinerer meg at naturen har klart å bevare likene så bra. Nå har jeg alltid vært veldig interessert i arkeologi, så det er nok også en stor faktor for den store interessen og fascinasjonen.


I andre etasje var det en del ting fra vikingtiden og da kristendommen begynte å ta over troen til folk. De hadde veldig mange fine og rikt utsmykkede gjenstander og dette skrinet var virkelig ett av de jeg likte mest. Det var kjempefint og jeg skulle gjerne hatt smykkene mine og dyrebare ting i den!

Etter at vi var ferdige med å gå rundt på museet kjøpte vi oss lunsj og slappet av. Etterpå dro vi på litt mer shopping og jeg endte opp på en Disney butikk som dukket helt uventet opp. Jeg måtte selvfølgelig kjøpe med meg noe og jeg fikk kjøpt en søt Sven (Frost) bamse og en utrolig barnslig, men kjempefin Frost kopp. Kommer til å lage et innlegg med innkjøp senere sånn så dere får se hva jeg brukte pengene mine på. Merkelig nok kjøpte jeg nesten ingen klær. 

På denne dagen gjorde vi ikke så mye mer enn å dra på disse museene, shoppe litt og være på hotellet. Vi var så slitne etter GoT turen så vi kom oss ikke ut av hotellet før klokken 12 på dagen. Det er utrolig hvor fort tiden går og hvor lite man får tid til om man faktisk drar så sent fra hotellet. I tillegg så stengte butikkene klokken 7 og for oss nordmenn så er det veldig tidlig. Til gjengjeld så hadde de fleste butikkene oppe på søndager, til og med klesbutikkene. 

 

#irland #dublin #reise #arkeologi #historie #bibliotek #foto #fotografi #vikingtid #museum #kultur 
Her kommer den andre og siste delen av Game of Thrones Tour. 

Som jeg nevnte i forrige innlegg så var vi på vei til Paddys Barn for å spise lunsj. Da var vi alle veldig slitne ettersom vi hadde gått i skogen og sett på 4 forskjellige locations fra Game of Thrones. Som jeg også nevnte så skulle vi få lov til å møte to fra serien, og disse skulle vi få møte etter at vi hadde fått i oss lunsjen. 


Her hadde de selvfølgelig ting fra GoT. Jeg fikk ikke noe bra bilde av det, men de hadde til og med kronen til Renly Baratheon, som vi tok med oss videre på turen. Det ble nemlig arrangert en quiz på bussen hvor den som vant ble kåret til "king/queen of the North". Hun som vant fikk æren av å ha på seg Renly sin krone under lunsjen. 


Her er Loras Tyrell sin hjelm.

Etter en stund fikk vi høre hvem vi skulle få lov til å møte. Jeg regner med at alle innerst inne hadde håpet på de virkelige menneskene i serien, for de var jo tross alt bare en liten kjøretur unna for å spille inn en kampscene den dagen. Men, jeg ble langt ifra skuffet, faktisk ble jeg kanskje enda mer glad, når jeg fikk høre av vi skulle få møte Thor og Odin. De spiller nemlig ulvene til Robb og Bran Stark i serien. Thor er Robb sin direwolf Greywind og Odin spiller Bran sin, Summer. De var utrolig rolige, utrolig pene og ikke minst fotogene!


Maren og jeg ble enige om at Thor ser helt gal ut uansett hvordan man ser på han. I hvert fall rett forfra. Noe av grunnen er vel fordi han har forskjellige farger på øynene. Søte var de uansett! <3
Odin (Summer) var helt klart den lateste. Når folk ville ta bilder med han så la han se bare rett ned og brydde seg fint lite om alt som skjedde. 
Dette er William og faren hans. De er eierne av ikke bare Thor og Odin, men også de andre som er med i serien! Ghost kunne ikke være med denne dagen fordi han var på turné i USA.
Fun fact: Ghost og Shaggy Dog (Rickon sin direwolf) er den samme. De bestemte seg for å bare farge pelsen til Ghost svart, rett og slett. William forklarte at han hadde vært på sett og spurt etter Ghost, for han hadde ikke sett han på hele dagen. Da fikk han beskjed om at; "hey, du vet den svarte? Ja, det er Ghost. Vi har farget han!". Det var bare midlertidig, så nå er han like hvit og ren igjen!


Jeg fikk aldri helt tak på navnet til faren, men han hadde en scrapbook som han hadde laget. Både William og faren hans har spilt mindre roller i Game of Thrones og William har til og med spilt i Vikings også! Så, jeg syntes selvfølgelig at han var utrolig kul, for han er med i begge favorittseriene mine! Faren kunne også fortelle det at han hadde flere familiemedlemmer som har fått æren av å være med i Game of Thrones. Når vi snakket med de drev den andre sønnen hans og spilte inn en kampscene ikke så langt unna. Han kunne også fortelle at det var sønnen hans (man kan så vidt se bilder av sønnen hans sammen med Kit Harington og Kristofer Hivju) som reddet Jon Snow fra white walkers i "Hardhome" episoden i sesong 5. Faren er med i 6 episoder i sesong 1 der han spiller en dothraki slavemester. Han kan sees i bakgrunnen i mange scener og han har til og med en hestesko som falt av hesten Emilie Clarke (Daenerys) red på. Denne har han tatt vare på og er limt fast på fremsiden av scrapbooken. Han hadde også bilder av foreldrene til hundene/ulvene og masse bilder fra da de var små. Han kunne også fortelle oss hvem som var hvem i scenen hvor de først fant ulvene. Alt i alt var det en utrolig morsom opplevelse å få snakket med de og få høre alt de har opplevd og sett. Odin og Thor er faktisk forsikret for svimlende 10 millioner kroner, og jeg mener at det var HVER. 

Fun fact: Faren kunne fortelle at det som ble brukt som flytende gull og som Khal Drogo helte over hodet på Viserys. Tro det eller ei, men det var rett og slett flytende sjokolade! Jeg skulle gjerne hatt den rollen.... 
William er visstnok veldig interessert i norrøn mytologi og vikingtiden generelt. Jeg kom til å plumpe ut at jeg kom fra Norge og jeg er en stor fan av både Vikings og GoT. Da dette bildet ble tatt fortalte han meg at han har veldig lyst til å besøke Norge en dag. Han visste bare ikke når enda. Jeg klarte å slenge ut av meg at jeg bodde i Oslo og studerte, så hvis han noen gang kom til byen og så meg så måtte han si hei sånn så jeg kunne vise han litt rundt. Jeg fortalte også at hvis han virkelig ville oppleve Norge og ikke bli skuffet, så måtte han dra til vestlandet og i midt Norge sånn at han fikk sett stavkirkene. Han var helt enig, og jeg er skikkelig lei meg  for at jeg ikke fikk snakket mer med han før vi måtte dra videre. 


Odin hadde litt lengre pels, og dermed foretrakk jeg automatisk å kose på han fremfor Thor. Jeg elsker hunder med lang og tykk pels!


Her sitter vi, med to fine skapninger ved siden av oss <3 Takk til William som tok bildet for oss!Slenger med et bilde av Richard (Robb) og Isaac (Bran) som holder i Thor og Odin når de var små;Etter at vi alle hadde spist, hilst på hundene/ulvene og hørt på og snakket med William og faren hans, måtte vi dra videre. Vi skulle nå få se Winterfell, vi skulle gå til en av plassene hvor Robb Stark slo opp camp, vi skulle få se tårnet som ble brukt som The Twins hvor Walder Frey bor og vi skulle også få se hvor Brienne drar med seg Jaime og finner 3 folk som henger fra et tre midt i veien. 


Winterfell var nesten ugjenkjennelig. Det er utrolig mye datagrafikk inne i bildet, så det var lite man faktisk fikk se av selve Winterfell. Her står vi hvor Stark familien står når de hilser King Robert velkommen til Winterfell i første sesong.Etter en kjapp visitt på Winterfell tok vi beina fatt og gikk videre mot The Twins. Vi måtte gå en stor omvei fordi de spilte inn en irsk dramaserie som skulle handle om noen bankgreier på 60 tallet eller noe sånt. Fikk aldri med meg hva det var, men de spilte i hvert fall inn en eller annen serie/film der.
Jeg tok visst ikke så mange bilder av Twins, men jeg tok bildet av treet der Brienne knyter fast Jaime.
Dette er den store grenen disse stakkars menneskene henger fra, og stammen til venstre er hvor Brienne knyter fast Jaime før hun tar opp kampen mot de ekle mannfolka.


Mø mø.
I dette området filmet de Robb Stark sin camp. Hvis jeg forsto det riktig så ble dette tårnet brukt som Twins, men jeg er usikker så skal ikke si det for sikkert. 


Dette er bordellet i Winterfell. Første gang man ser Tyrion Lannister er når han koser seg med prostituerte inni dette huset.


Og her har Maren tatt et "nydelig" blinkskudd av meg etter at jeg har stjålet Renly sin krone.

Etter dette gikk turen til siste location. Nemlig der Robb blir kronet til King of the North.


Her har alle fått utdelt kapper, sverd, skjold og hjelmer.


I disse ruinene blir scenen spilt inn hvor Robb Stark har kronings sermonien.


Man ser så vidt det midterste vinduet her. I serien er det jo midt på natta, så det er vanskelig å se.


Her er vinneren av quizen og hun ble kåret til Queen in the North for dagen.
Jeg var ivrig etter å bli tatt bilde av under vinduet.
Takk til Maren som tok bildene!


Avslutter innlegget med Maren i sin blafrende kappe. 

Nok en gang ble det mye lenger enn jeg hadde sett for meg, men jeg elsker å vise folk hva jeg har sett, hva jeg har gjort og hva som har skjedd. Jeg anbefaler virkelig alle å dra på denne turen om de noen gang befinner seg i Dublin eller Belfast. Turen burde bookes på forhånd og det koster rundt 500 kroner. Absolutt verdt pengene og det er ikke spesielt dyrt heller, med tanke på at dette tar en hel dag. Jeg er, som dere kanskje ser, utrolig fornøyd med det jeg fikk sett og jeg tar mer enn gjerne en tur til. Da skal JEG vinne quizen og bli Queen in the North!

#foto #fotografi #irland #natur #got #gameofthrones #tv #tvserie #serie #hbo #ulver #hunder #dyr #ulv #hund #landskap #middelalder #fantasy

Jeg har kommet hjem etter å ha vært på irsk jord i 6 dager. Jeg har hatt det utrolig fint og jeg kommer helt klart til å dra tilbake. Det eneste som skuffet meg var selve Dublin. Jeg hadde sett for meg at byen kom til å være veldig lik Edinburgh med mange gamle bygninger osv. I virkeligheten var det et bittelite område rundt Dublin Castle som var den "gamle delen" av byen. Resten så rett og slett ut som Oslo og var veldig moderne. Utenom det så hadde jeg det, som sagt, kjempebra! 

Den første dagen (tirsdag den 29. september) tok jeg ikke med meg kameraet ut. Maren Sofie (min kusine som jeg reiste med) og jeg tok oss en shopping runde med en gang. Vi havnet selvfølgelig på Penneys(?) noe som er den irske varianten av Primark. Alle de som har vært i Skottland og England vet nok hvor billig og gigantisk dette er. Jeg klarte å kjøpe meg truser, bh'er, sokker og litt andre småting for over 1000 kroner og i og med at det er veldig billig der så kan dere tenke dere hvor mange plagg jeg fikk med meg hjem. 

Dagen etter måtte vi opp grytidlig fordi vi skulle på Game of Thrones Tour. Dette er en tur som tar deg med rundt i Irland på mange av stedene hvor Game of Thrones har blitt spilt inn. Dette var selvfølgelig det store høydepunktet for meg på turen og i tillegg hadde min søte kusine bursdag samme dag! Vi kjørte i litt over en time før vi var fremme på første sted, og da tok guiden oss med til hvor absolutt alt begynte. Først måtte vi gå langt og lenge for å komme til "location". Den irske naturen er absolutt nydelig og jeg er virkelig nødt til å ta meg flere turer på landsbygda.
Vi fikk utdelt kapper/kutter som vi fikk gå med. De var utrolig gode og varme og de var "the real deal".


Liker at det ser dødt ut på venstre side og at alt er grønt, levende og frodig på høyre side.Omsider kom vi til der de spilte inn scenen hvor han ene stakkaren fra The Wall finner en wildling camp som er slaktet og som i ettertid viser seg å være White Walkers. Selve plassen var bare en gigantisk grop og dessverre så hadde det blitt hogd ned noen trær osv etter innspillingen, så det var ikke helt likt. 


Tenkte å poste et bilde fra serien sånn så det kanskje er lettere å se likheten. Nå var det jo ikke snø når vi var der, men man kan jo fremdeles se likhetene! Til de som har sett serien, husker dere da han stakkaren snur seg og han ser en liten jente som henger død og spikret fast til treet bak seg? Hun ble faktisk spikret opp under innspillingen og hullet etter spikeren er faktisk  i treet den dag i dag.


Her står jeg med kappa mi og er glad. Takk til min søte kusine som tok alle bildene av meg på hele turen.


I skogen her filmet de scenen hvor de prøver å ri og løpe fra white walkerne. Så vet dere det.
Her viser guiden oss klipp fra serien sånn at vi enklere kunne se landemerkene. 


Dette er fra når Jon Snow blir med Benjen Stark til The Wall. Tyrion blir også med og det er når de sitter på denne campen at Tyrion sier noen av sine første vise ord.


De små steinene i bakken er etter bålet som ble tent når innspillingen skjedde. 


Ved dette treet lå Jon sin direwolf Ghost i scenen.


I det samme området som de 2 andre scenene kom vi omsider til broen hvor den døde bukken ligger. Guiden fortalte oss at Game of Thrones crewet hadde kjøpt et ekte kadaver fra en farm. Den ble ikke drept og hadde dødd av naturlige årsaker. De strødde også over søtstoffer på dyret sånn så den skulle tiltrekke seg larver og andre ådselsdyr. Så, larvene, bukken og all gørra, it's for real! Etterpå kom vi ned på siden av broen hvor de fant den døde ulven og valpene.
Dette er et bilde fra innspillingen og steinen hvor den døde ulven ligger  kan sees til høyre i bildet mitt under. Den døde ulven var ikke ekte og dette var noe de fikk laget. Den kom i en ekse som de pakket opp, så vet dere det.


Til venstre i bildet hvor man kan se et lite gap i jorda var det egentlig en trebru som de gikk over i serien. Denne ble bygget i forbindelse med innspillingen og ble deretter revet når de var ferdige, så den står dessverre ikke der nå. 


Fun fact: valpene som ble brukt i serien fikk godteri på bakken sånn så de skulle stå i ro under innspillingen. Ghost, som blir funnet en annen plass, var en problematisk liten tass. Han skulle stå nederst ved elven og spise godteri sånn så Kit (Jon) kunne plukke han opp. Problemet var bare at når han skulle snu seg for å plukke han opp, så hadde Ghost gått på oppdagelsesferd. Dette skjedde gang, på gang, på gang, så til slutt måtte de plassere en liten gutt med kamuflasje ved treet som rett og slett holdt fast valpen sånn så de skulle bli ferdige med scenen. Når man tenker over det så ser man jo egentlig aldri at Jon plukker opp Ghost fra bakken. Du ser at han forsvinner ut av bildet og kommer opp igjen med valpen i hånda. Nå vet dere hvorfor!
Dette er en av favorittscenene mine i hele serien. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg er bare generelt utrolig glad i den første sesongen. Kanskje fordi alle lever, men samtidig så er alt så nytt og spennende. Samtidig så er min absolutte favorittepisode "Hardhome" fra sesong 5. Den var jo dødsbra! OG, Kristofer Hivju er med. STOR bonus. 

Etter at vi hadde sett disse tre stedene, i den samme skogen, skulle vi vandre tilbake til bussen. Deretter skulle vi spise lunsj på Pattys Barn (om jeg husker navnet riktig) og vi fikk også beskjed om at vi skulle få møte to fra serien. Dette vakte selvfølgelig stor spenning på bussen. På tur tilbake gjennom skogen gikk vi forbi enda mer vakker natur, og jeg klarte ikke å holde meg unna kameraet selvfølgelig.Det minte meg faktisk litt om Rivendell fra Ringenes Herre. På turen tilbake var det absolutt det eneste som surra i hodet på meg. Det, og at jeg var sulten.

Denne første delen ble mye større enn jeg først hadde tenkt og mye av grunnen til det er vel at jeg hadde flere bilder enn jeg først trodde. Jeg håper ikke det ble alt for mye og at dere fremdeles er interesserte i resten av turen.

#foto #fotografi #got #gameofthrones #tv #serie #tvserie #natur #irland #reise #høst #ferie #skog #ulv #dyr 
LINNEA
Jeg heter Linnea, ble født 17. mai 1994 (hurra) og kommer fra Trysil. Jeg er veldig kreativ og elsker å ta bilder, tegne og jobbe med 3D. Det beste jeg vet er å reise til andre land, dra på konserter og rett og slett oppleve ting. Liker en litt alternativ stil og tatoveringer, rare hårfarger og sminke er noe jeg liker veldig godt. Er superfan av Harry Potter og Game of Thrones, så dette blir nok nevnt i bloggen i tide og utide.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · November 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Desember 2013 · November 2013 · September 2013Kategorier


· Anbefaling · Blogg · BOK · Fashion · Follow · Fotografi · Harry Potter · Hverdag · Inspo · Konserter · MUSIKK · OUTFIT · Pusur · Reise · SMINKE · VIDEOSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits