Jeg fikk selvfølgelig tatt noen flere bilder av de søste lammene på søndag. Jeg fikk de med meg ut i sola og selv om de er vanskelige å ta bilder av (de står aldri stille) så fikk jeg noen fine bilder av de nå også!

Også sto jeg opp rundt halv 5 i morges for å se på månen. Jeg har ingen linse med zoom, så bildene ble ikke superfine, men det er da noe! Legger med noen av de også.


Dolly har fremdeles mage, stakkar. Etter at hun fikk lammene sine har hun vært helt annerledes. Som regel kommer hun og vil ha kos med en gang, men nå må hun først se etter ungene sine, få med seg de og vite at de er i nærheten hele tiden, og DA kan hun få kos. 

Det var utrolig vanskelig å få bra fokus på bildene når man har så dårlig zoom og ikke ser klart. Så, det ble litt tilfeldig alt sammen, men jeg er fornøyd så lenge jeg fikk frem både fargen og deler av formørkelsen. Det var utrolig fint, og til de som ikke fikk det med seg; dere gikk virkelig glipp av noe! Jeg angrer absolutt ikke på at jeg tapte litt nattesøvn på det her. Synes ikke bildene ble så ille med tanke på at disse ble tatt midt i et nabolag med gatelys og vegglamper overalt. Slett ikke verst! Men, igjen, jeg ønsker meg virkelig en ordentlig zoom snart!

#blodmåne #måne #formørkelse #foto #fotografi #natur #sau #lam #dyr #gård #trysil


For en uke siden dukket det opp et vårtegn, på høsten. Kosesauen hos svigers har nemlig fått lammene sine, alt for sent. Hun ville absolutt ikke la seg pare når paringstiden var i vinter, så hun fikk aldri noen lam i vår. Når de andre fikk lammene sine, tok svigers å satte henne sammen med "mennene" i saueflokken. Da ville hun plutselig la seg pare likevel, og dermed har hun ikke fått lam før nå. Hun har gått drektig i hele sommer, og nå har de endelig kommet. Det er en gutt og en jente, de har perfekt størrelse og er friske og sunne! Også er de selvfølgelig like fine og kosete som moren sin.Skal ta flere bilder av de i morgen, for da er det litt bedre lys. Kanskje de vil være med en tur ut også!

#sau #dyr #natur #lam #søte #foto #fotografi #bilder #bonde #fjøs #gård 

Katten vår har prøvd seg på mord. Han prøvde å drepe denne stakkars lille fuglen. Heldigvis oppdaget mamma det i tide og fikk stoppet angrepet og etterpå jaget vi vekk katten vår. Jeg tror han ble litt sint på oss ettertid, for han hadde veldig lyst på fugl til middag, men sånn gikk det ikke! Den stakkars fuglen kom seg uskadet fra angrepet, men den var tydeligvis i sjokk. Den satt lenge og bare så på oss og vi snakket med den, tok bilder av den og klappet den. Den var veldig rolig og vi tok den inn i fuglehuset til den kom seg igjen. Etter en stund fløy den videre og var glad og fornøyd!Søt <3

#fugl #dyr #natur #katt #mordforsøk #foto #fotografi #bilder #søt 

Høsten er endelig her! Jeg synes det er så koselig når høsten kommer og det blir mørkere på kveldene. Jeg elsker å tenne lys og bare sitte inne og kose meg med en god bok eller film med et pledd på meg og en kopp te i hånda. Det er noe av det beste som finnes, og dette gjør jeg hele høsten og vinteren. Bare at når det nærmer seg jul så bytter jeg ut teen med enten kakao eller gløgg, haha. I går kom jeg til Trysil og jeg kom meg etter hvert ut en tur for å ta bilder av de fine høstfargene. De er ikke helt fremme enda, så det er fremdeles litt grønt i trærne, men det er fremdeles finere her enn i Oslo området. Der kommer nok ikke høsten før om noen uker til.

Det er så fint! Gleder meg til å reise til Irland nå. Det er sikkert minst like fint der kan jeg tenke meg!

#foto #fotografi #høst #bilder #natur #trysil #skog #skogen #løv #farger
Satt og så på Orange is the new Black på Netflix og følte plutselig for å lakke neglene mine. Som regel lakker jeg de bare svarte, og ferdig med det, men noen ganger kan jeg ha på en glitrende lakk oppå, bare for at det skal se enda litt bedre ut. I dag fant jeg plutselig igjen sånne bittesmå "perler" som jeg kjøpte da jeg var i London i 2013. Hadde helt glemt at jeg hadde de, så nå har jeg slitt og banna som bare det for å få det så fint som mulig. Tror jeg har prøvd meg på dette før og jeg synes det er kjempevanskelig å sette de på uten å søle de utover absolutt alt som er. Nå kan man jo tråkke på perler overalt! Synes resultatet ble helt greit, men tror nok jeg må prøve meg på det litt flere ganger før det blir perfekt, haha.
Også må jeg nevne at lyset på hybelen er kjempedårlig og veldig gult, så bildene ble ikke så fine som de hadde blitt i dagslys. Er så irriterende at alle de forskjellige fargene på perlene kommer så dårlig frem. Nå er jeg bare spent på å se om perlene klarer å holde seg på gjennom natten. I morra våkner jeg sikkert uten en eneste perle på neglene og en haug i senga!

#perler #negler #neglelakk #skjønnhet #mote #farger #foto #bilder #fotografi #lakk
Nå er det akkurat en uke til jeg reiser til Dublin og om akkurat en uke har vi allerede gått på irsk jord en stund. Det nærmer seg virkelig med stormskritt nå og jeg har allerede begynt forberedelsene. Jeg skal dra til Trysil i morgen og da får jeg fikset de siste tingene før jeg er helt klar til å reise. Må virkelig huske å ta med meg det nye passet mitt, hvis ikke kan dette går veldig dårlig. 

Jeg har selvfølgelig klart å bli skikkelig syk nå blant annet forkjølet (blir alltid det på høsten) og jeg er kjempeglad for at jeg ble syk NÅ og ikke når jeg er i Dublin. Ikke har jeg skole denne uka heller, så det passet ekstremt bra. Selv om jeg har ligget rett ut siden søndag så klarte jeg å ta meg en liten tur på senteret. Er det noe jeg virkelig har fått øynene opp for så er det Lush sine badebomber. Jeg har vært borti de før, men det var først etter at to av venninnene mine kjøpte seg sånne at jeg ble hekta. Nå som høsten er her og det begynner å bli kaldt, så kommer tradisjonen min inn igjen. Badstue etterfulgt av et deilig bad. Nå, med badebomber! Tenkte å hamstre med meg litt, så jeg kjøpte meg 3 forskjellige bomber og når jeg betalte sa damen bak kassen: "Du, forresten! Her har du en liten goodiebag! Vi driver og rydder bort de gamle badebombene fordi vi har begynt å lage nye som er ferskere, så derfor så får de som er først til mølle en goodiebag med litt forskjellig oppi!". Der lå det 5 badebomber og et såpestykke nedi, så plutselig hadde jeg 8 badebomber! Gleder meg veldig til å ta de i bruk!Tror kanskje badevannet mitt blir veldig rosa fremover, haha. De to til venstre med en blomst i midten er vel egentlig ikke "badebomber". Jeg tror de skal smuldres før man heller oppi vann, så når det kommer vann på smuldret så kommer det masse skum og farge! Kjempegøy!

#lush #badebomber #bade #syk #foto #fotografi #bilder #kosmetikk #skjønnhet #velvære #såpe

Nå kommer det enda en ting som dukket opp i postkassa her om dagen! Det er vel rundt en uke siden den dukket opp, men det er først nå jeg har fått rævva i gir og får skrevet om den. Lise Myhre har kommet med nok en Nemi - samlebok og jeg har selvfølgelig forhåndsbestilt. Nå har jeg kjøpt hver eneste bok og alle har jeg kjøpt helt siden den første boken kom for maaange år siden. Når jeg tenker over det så er det rart hvor mye denne tegneseriedamen betyr for meg. Hun betyr faktisk så mye for meg at jeg har planlagt en tatovering, men skal høre med Lise Myhre først om hun vil ta på seg jobben og tegne en egen og personlig tegning til meg, med mitt ønskemotiv. Så da gjenstår det bare å se hvordan det går. Hvis hun ikke vil gjøre det, så får jeg bare prøve å tegne den selv. 

Har selvfølgelig fått boken signert, hehehe. Innså nettopp at jeg har dummet meg ut. Jeg har absolutt alle bøkene i 1. opplag utenom den første boka. Jeg hadde den første boka i 1. opplag og når jeg var på signering med Lise Myhre for noen år siden skulle jeg få den første boken personlig signert til min søte kusine som en liten overraskelse. Jeg klarte å si MITT navn istedet, så da har jeg den første boka signert til meg selv. Da ga jeg bort den andre boka (som dessverre er nok så slitt, haha) til kusina mi som et lite plaster på såret. Om denne samlingen blir verdt en formue om noen år så kommer jeg sikkert til å miste mye i verdi pga den ene boka. Men men, jeg skal ikke selge den uansett MOHAHA. Er bare gøy å ha sånne fine samlinger. Boka er den samme uansett, bare at jeg har den signert til meg selv <3

#nemi #lisemyhre #tegneserier #comics #svart #bok #bøker #lesing #foto #fotografi #bilder

Har helt glemt å nevne at jeg fikk et signert "masterpiece" i posten her om dagen. Tuomas Holopainen som er låtskriver og medlem av Nightwish har hatt et annet, personlig musikkprosjekt. Tuomas har alltid vært en stor fan av Disney og spesielt tegneseriene med Donald Duck. Han fikk med seg Don Rosa på laget og laget musikk til en gammel tegneserie som Don Rosa laget om Skrue McDuck for mange år siden. Tuomas laget musikk og tekst som han syntes passet til Don Rosas tegninger og dette ble det musikk av. Absolutt all inspirasjon til musikken er hentet ut av denne, ene tegneserie historien til Don Rosa. Jeg anbefaler virkelig dette på det sterkeste. Nå har jeg hørt på dette albumet helt siden det kom ut i fjor, men det er først nå jeg har fått kjøpt det. Jeg elsker å høre på det når jeg skal jobbe med skolearbeid og når jeg generelt skal konsentrere meg. Jeg synes musikken er utrolig fin og stemningsfull, så den er virkelig verdt å sjekke ut! Tror hele albumet ligger ute på youtube om noen er interessert. 

Albumet er selvfølgelig signert av Mr. Holopainen.Det var også med søte postkort med fine bilder på som jeg likte veldig godt. Nå er jeg veldig glad i soundtracks og fine melodier, så dette albumet er selvfølgelig midt i blinken for meg. Igjen, om noen av mine lesere også er glad i sånn musikk så anbefaler jeg denne!

#tuomasholopainen #musikk #donrosa #donald #onkelskrue #foto #bilder #album #signert #autograf #fint #fotografi #tegneserie #soundtrackI helgen har jeg vært oppe i Vingelen oppe ved Tolga for å hente sauene til svigers. Han har rundt 300 sauer som vandrer rundt i fjellet på sommeren som vi henter igjen på høsten. Det er 8 - 9 andre bønder som også har sauene sine fritt oppe i fjellet, så én bestemt helg på høsten møtes alle sammen og går manngard i fjellet for å finne mest mulig sau. Vi har gått ca 6 timer hver dag og har i tillegg sortert sauene og fått de inn på hengere og sendt de hjem etter hvert. Vi hadde ikke akkurat værgudene med oss i år og det har vært sterk vind, 4 grader, tåke, regn og sludd. På slutten i går når vi dro hjem kom solen frem i en halvtime før det begynte å regne og sludde igjen. Været var utrolig vekslende oppi der, så sauene trenger virkelig ulla si når de er der. Når vi går kommuniserer vi med å rope til hverandre så vi vet at vi går på linje og snakker i walkie-talkier, så det er et skikkelig organisert opplegg. På kveldene spiser vi god mat, drikker litt alkohol og snakker om alt mulig rart. Det er veldig sosialt og trivelig, men samtidig også veldig slitsomt. Jeg kan ikke huske sist gang jeg var så trøtt klokken 8 på kvelden. Var bare så vidt jeg klarte å holde øynene åpne! Gøy var det og det var skikkelig bra trening også. Det å forbrenne ca 3000 kcal på én dag er ikke dårlig!
Bork prøver å stjele litt mat fra svigers. Han klarte å tigge til seg en brødskive med smør på. Bork og jeg ble gode venner i løpet av helgen. På lørdagskvelden lå han i grunn oppi fanget mitt og sov. Gjett hvem som fikk enda mer lyst på hund da? Jo, det var meg. Det som også gjør disse helgene så koselige er at det er så mange dyr rundt her. Det er en haug med gjeterhunder (ca 7 - 8 stk) og det er over 1000 sauer rundt i fjellet, i tillegg til de ville reinsdyrene som løper rundt oppi der. Jeg finner alltid en haug med gevir som jeg tar med meg hjem. Planen er å rense de og bruke de til pynt. Jeg synes det er så fint! 


Noen sauer som ble med oss ned igjen. Like etterpå fant jeg et kadaver av ett lam som ikke klarte seg i sommer. Det er fremdeles usikkert om det var rovdyr eller naturlige årsaker som drepte den, men synd er det uansett. 


Langt nedi der er hyttene som vi bor på oppi der. Midt ute i ødemarka. 


Sorteringsbingene. Her er det ca 10 - 12 avlukker hvor du tar sauene til hver enkelt bonde inni. Dette er noen av sauene til svigers som vi fant den første dagen. En haug av de hadde allerede blitt sendt med dyretransporten til Trysil. 
Her er sauene hjemme på beitet i Trysil. Det var så koselig å se at de hadde det så fint. Jeg så at noen av de som hadde gått hjemme i sommer ble glade for å se de som har vært borte hele sommeren. De løp etter hverandre og lekte seg veldig. En av tikkene hadde en skikkelig dyp rift i beinet og var full av blod under hele magen. Amatørdyrlege Linnea konstanterte raskt at det enten var noen av gjeterhundene som hadde vært hardhendte og bitt etter den eller at den hadde klart å kutte seg opp på noe i skogen. Det så ikke så veldig godt ut, men den spiste normalt og så ut til å ha det veldig bra, så da lot vi sauen bare gå på beitet så lenge til svigers fikk sett nærmere på den i dag. 
Det er så koselig å se at beitet blir fylt opp av sauer igjen etter sommeren. Alle disse søte, hvite ulldottene som koser seg med fint, grønt gress!


Dette er 7070. Hun blir bare kalt 7070 fordi nummeret på øremerket hennes er 7070. I går bestemte jeg meg for at hun skulle få et annet navn, i hvert fall så skulle jeg kalle henne noe annet, så nå heter hun Dolly. Hun er oppkalt etter verdens første klonete dyr, som var en sau. Hun står forresten utstilt på National Museum of Scotland og er veldig pen. Så vet dere det. Denne lille luringen går faktisk rundt med lam i magen sin NÅ fordi hun ikke ville la seg pare når paringen var i vinter. Så, når de andre begynte å få lam i vår så satte svigers hennes sammen med de store, sterke mannesauene. Da ombestemte hun seg, visstnok, og ville la seg pare. Så, nå venter svigers lamunger i oktober. Jaja, sånn går det! Dolly er veldig kosete og når du skal jage sauene fra ett jorde til ett annet så løper hun alltid MOT strømmen og skal ha kos. I går når jeg gikk rundt på beitet for å sjekke sauene så kom hun løpende helt fra andre siden av jordet for å få kos. Etterpå fulgte hun etter meg som en hund og når vi skulle dra så sto hun der, ensom og lei seg og lagde masse lyder så vi skulle komme tilbake. Svigers har sagt at hun aldri skal sendes på slakt, men at hun skal få lov til å gå rundt på gården til hun ikke orker mer og deretter skal hun gravlegges. Det gjør meg veldig glad, for denne sauen har jeg blitt så glad i!Nok en gang mye tekst på ett innlegg, men jeg er veldig glad i sauer. Så da blir det bare sånn. Har vokst opp med at Farmor og Farfar hadde sauer og nå har svigers en haug med sauer, så kjærligheten for disse søte ulldottene kommer aldri til å forsvinne. Om jeg finner et drop in tattoo studio når jeg er i Dublin så skal jeg tatovere en sau. Da mener jeg en sånn barnetegning sau. De er søte. 

#sau #dyr #skog #fjell #natur #høst #sommer #søtt #foto #fotografi #helg 
I går var Ola og jeg på visning på Strømmen for å se på en leilighet. Den nærmeste naboen er Strømmen Storsenter som er ett av norges største kjøpesentre og treningssenteret vårt ligger rett ovenfor veien. Dermed er det kort vei til alt. På visningen i går var vi de første så vi fikk snakket mye og lenge med megler. Han var kjempehyggelig og sa at om vi var interesserte så hadde han ikke satt opp noen budrunde, så det var bare å by. I går kveld la Ola inn ett bud og når jeg satt på skolen i dag fikk jeg den gledelige nyheten om at Ola fikk leiligheten for 100.000 over takst, noe som var veldig bra nå om dagen. 

Vi har egentlig 3 måneders oppsigelsestid på hybelen, så egentlig får vi ikke tatt over før i desember, men vi skal høre om det er muligheter for å korte ned den. Jeg krysser fingrene for det, for nå har jeg allerede gått gjennom IKEA og Ebay etter fine ting som kan kjøpes til leiligheten. Endelig får jeg kjøpt en ugle lampe som jeg har siklet så lenge på også! Og, dette kjøpet passet veldig fint i og med at jeg klarte å klore til meg en gratis taklampe her om dagen som jeg skal "pusse opp" og gjøre kjempefin/kul. Så, nå er det bare å sette i gang og glede seg til flytting!!

Vi er så heldige med kjøpet så vi får med alle hvitevarer på kjøkkenet. ENDELIG får vi oppvaskmaskin, så nå slipper vi å ta oppvask for hånd fremover. Det "eneste" vi må kjøpe er vaskemaskin, sofa, en ny seng, et stuebord og noe å ha tv'en på. Kanskje muligens en tv også, men vi får se når den tid kommer. Nå vet jeg at jeg skal ønske meg skikkelig lydanlegg i julegave! Også skal jeg spille musikk via tv'en og det anlegget. Herregud, dette skal bli så bra! Kanskje vi får oss en katt også?! OMGGG!!Ola sa at jeg skulle få lov til å bestemme litt når det kom til interiør, så da blir det nok svart, svart, svart, svart. Ikke så veldig overraskende, ehehe... Også må jeg nevne at jeg føler meg superheldig og er kjempeglad for at jeg får lov til å være med på flyttelasset selvfølgelig! Hadde det ikke vært for han så hadde jeg nok slitt veldig med økonomien pga dyr leie, tog og utdanning. Så, takk til Ola <3

#flytting #leilighet #strømmen #interiør #glad #bostedLINNEA
Jeg heter Linnea, ble født 17. mai 1994 (hurra) og kommer fra Trysil. Jeg er veldig kreativ og elsker å ta bilder, tegne og jobbe med 3D. Det beste jeg vet er å reise til andre land, dra på konserter og rett og slett oppleve ting. Liker en litt alternativ stil og tatoveringer, rare hårfarger og sminke er noe jeg liker veldig godt. Er superfan av Harry Potter og Game of Thrones, så dette blir nok nevnt i bloggen i tide og utide.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · November 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Desember 2013 · November 2013 · September 2013Kategorier


· Anbefaling · Blogg · BOK · Fashion · Follow · Fotografi · Harry Potter · Hverdag · Inspo · Konserter · MUSIKK · OUTFIT · Pusur · Reise · SMINKE · VIDEOSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits