hits

I går var jeg på fjelltur med Ida. Vi gikk ca 1 mil og var på toppen av Skagsvola. Det var ikke akkurat et supert vær å gå fjelltur på, men vi gikk opp dit likevel. Det var kaldt, det var grått og det var overskyet som bare pokker. Derfor ble det ikke akkurat så veldig fine bilder, og selvfølgelig så kom det jo sol og fint lys når vi var nede igjen.

Jeg gikk like så godt ut på fisketur og fikk 1 liten fisk. Jeg tror det var like så greit at jeg tok den også, for det så ut til at den nesten hadde blitt mat for en annen fisk tidligere. Stakkar. Min "companion" sa at jeg fisker som en "møl" (hva er nå det?) og at det kanskje var greit å gi seg med fiskinga når gradstokken falt ned på 5 grader og tåka tok vannet. Så, da ble det med 1 liten fisk som havner på brødskiva mi til middag i dag. 
Vi så en ørn! Den fløy selvfølgelig alt for langt unna til at jeg fikk noe bra bilde, men ja, det var en ørn.


De gale har det godt. Ida sitter og "super" fra bekken. Hun sa mens vi gikk nedover igjen: "herregud, når jeg lukter myra her så blir jeg så tørst. Jeg MÅ ha vann snart, vi er nødt til å finne en bekk. Detta her er ille!!". Så, vi fant jo en bekk til slutt, og der satt hun og slurpet i seg friskt skogvann.


Jeg skal på bilferie i Norge på søndag og blir borte i ca 1 uke. Det kommer til å bli skikkelig spennende, og jeg gleder meg allerede til jeg får tatt en haug med bilder. Har oppdaget at filstørrelsen på bildene på det nye kameraet er gigantiske i forhold til det gamle, så jeg blir nok nødt til å kjøpe meg en haug med ekstra minnekort OG et ekstra batteri. Hau, for et pengesluk. 

#fjelltur #ørn #dyr #natur #foto #fotografi #trysil #canon 
 
I går hadde Guro bursdag (hurra!) og i den anledning var vi hos henne for å feire litt. Jeg ble, som alltid, betatt av katten hennes og tok litt bilder av han for å teste det nye kameraet mitt. Bursdagsfeiringen var kjempekoselig og vi prøvde oss også på klatring i går. Trysil har nettopp fått Klatrepark, og ettersom Guro hadde bursdag så dro vi dit. Det var kjempegøy og jeg anbefaler alle å ta seg en tur på noe sånt. Med mindre du har skikkelig høydeskrekk, da er det kanskje ikke så smart, haha.Nå har jeg heldigvis fri i noen dager fra jobb, så jeg håper at jeg får mulighet til å ta litt flere bilder. Føler at jeg enda ikke har fått testa kameraet mitt helt enda.

#foto #fotografi #rose #bursdag #blomst #katt #husdyr

 
I dag fikk jeg endelig det nye kameraet mitt i posten. Mitt kjære Canon EOS 80D <3 Som jeg har lengtet etter deg! Jeg har tross alt spart en del det siste halvåret (i cash til og med) sånn så jeg kunne kjøpe det til sommeren. Og, her er det endelig!

Nå har jeg ikke hatt mulighet til å teste det ordentlig, men jeg er bare nødt til å fortelle om en utrolig kul funksjon som kameraet har. Kameraet har sitt eget "internett" som du kan koble mobilen din på. Når du er koblet til kameraet sitt nettverk så kan du gå inn på en app og bruke mobilen som fjernutløser. Det kule er at du får det "live" på mobilen din. Det kameraet ser i søkeren sin, det får du opp på mobilen din. Du kan også stille inn hvor du vil ha fokus, hvor høy ISO du vil ha, hvor stor blender du vil ha og hvor lang lukkertid du vil ha. Det er fantastisk! 

Jeg har lekt litt med dette i dag, og skal helt klart leke mer med det i morra. Skulle ønske jeg hadde mer tid nå, og jeg skulle ønske jeg hadde fått prøvd kameraet mitt enda litt mer, men jeg skal nemlig på fotballtrening straks, så har ikke tid til å skrive stort mer. Men, jeg måtte virkelig bare fortelle dere om den funksjonen med internett og mobilen. Det er en fantastisk løsning!

Bare ignorer at jeg er sminkeløs og ser herja ut. Dette var ikke så lenge etter dagens første treningsøkt.. 

Her står jeg og er fascinert over at jeg kunne se meg selv på mobilen og ta bilder med kameraet samtidig. Det er kjempekult!


Her har jeg testet hvordan man kan endre fokuset på kameraet med skjermen på mobilen. Ved å fokusere på øret mitt.. 


Og her har jeg fokusert på øyet mitt. Også må dere bare ignorere mine forferdelige hudproblemer.


Også har jeg tatt ett vanlig bilde hvor jeg kun har valgt et lite fokuspunkt som fokuserer på den ene blomsten. Er så glad for at dette kameraet har så mange fokuspunkter å velge mellom! I tillegg er det en haug med andre bra funksjoner også som jeg bare så vidt har vært innom foreløpig.

Mye tekst og mange kjedelige bilder, men dere aner ikke hvor glad jeg allerede har blitt i dette kameraet! Nå kan jeg jo bare ta fantastiske selfier hele tiden. Det er flip-skjerm på kameraet også, så det blir mye enklere å ta bilder uansett i hvilken retning de skal tas!

#foto #canon #canoneos80d #eos80d #fotografi #bilder #kamera #speilrefleks

 
De siste ukene etter at snøen ble borte så har jeg nesten ikke vært innenfor husets fire vegger. Jeg har tilbrakt veldig mye tid ute i naturen, noe jeg elsker på våren, sommeren og høsten. Jeg synes alltid at det er utrolig hvor mange plasser man kan komme seg til bare med å gå. Jeg går og jeg går, dag ut og dag inn. På noen av turene tar jeg med meg kameraet mitt og knipser litt bilder. Så, hvis noen har vært bekymret for meg så er det bare fordi jeg er ute i skogen hele tiden. Det er også en fantastisk måte å trene på, så jeg tar som regel de bratteste bakkene og får trent både muskler og kondis. Skogen er virkelig et fantastisk sted!

Det må nevnes at jeg nesten aldri går i skogen uten musikk. Man burde selvfølgelig gå uten og høre alle de fine lydene skogen kommer med, men jeg elsker å gå rundt i min egen verden med soundtrack på ørene og drømme meg bort mens jeg går. Det er absolutt den beste terapien som finnes!


Fant en skalle etter en sau. Dette er ikke akkurat sjelden vare oppi der jeg går ettersom det beiter sauer der hver sommer. Nå og da dør de jo noen selvfølgelig, og plutselig kommer man over en skalle eller to. Er ikke bare sauer jeg kommer over heller, har faktisk sett både rev og elg også.
Det jeg hater mest med å gå i skogen er at edderkoppene lager spindelvev mellom trærne hele tiden. Plutselig, om man er litt uoppmerksom, så står du der med et gigantisk spindelvev rundt ansiktet og en edderkopp  på nesen. Like skremmende hver gang, haha.I går tok jeg en tur på fjellet etter jobb. Må si jeg var ganske så sliten når jeg kom hjem igjen. Da hadde jeg først jobbet 10 timer på jobb og etterpå gikk jeg rett opp på fjellet, som da ble 1,5 mil med gåing tur - retur. Klager ikke akkurat, for det var en veldig fin tur. Det går an å kjøre ganske langt opp, men jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle være lat, så da gikk jeg like så godt fra sentrum og opp.Skulle ønske jeg fikk noen bedre bilder av denne, men den sto midt i veien i en sving, så jeg sto der med min flotte bil midt i veien og måtte skynde meg å knipse litt før det kom flere biler. Hadde det kommet noen så kunne de fort kjørt rett inn i meg, så da ble det litt stress-fotografering. 
Og, i går kveld skulle jeg ønske at jeg fremdeles var på toppen av fjellet. Tenk å få med seg denne solnedgangen fra fjelltoppen!

#natur #skog #fjell #fjelltur #himmel #foto #fotografi #hodeskalle #sau
I går satt vi og spiste middag da vi plutselig hørte et høyt smell komme fra stua etterfulgt av et lite *dump*. Jeg spratt opp og løp rett mot vinduet, så ned på terrassegulvet og der lå det en liten livløs kjøttmeis. Som regel når jeg finner de på bakken så er de bare slått ut en liten stund og kommer seg etter hvert. Da pleier jeg å sitte ved siden av de og se at alt går bra helt til de flyr av sted igjen. Denne gangen våknet den aldri og jeg mistenker at den døde med en gang den traff ruta. Jeg blir like trist hver gang jeg finner døde dyr, og når jeg faktisk er vitne til at de dør rett foran øynene mine så er det bare verre. Selv om de ikke er kjæledyrene mine, så synes jeg uansett at det er veldig trist. Det er uansett ett liv.

Stakkars lille kjøttmeis <3

#fugl #kjøttmeis #natur #bilder #foto #fotografi #svarthvitt 

 
Jeg oppdaget denne sjeldenheten ved siden av veien i går!

De kalles mogop og så vidt jeg vet så er disse fredet og den skal helst bare beundres og ikke plukkes. Synes det er så fint å se at våren begynner å komme her i området også!

#mogop #vår #blomst #blomster #natur #foto #fotografi 

 
Jeg skal på Ghost konsert i kveld og da har jeg fått lov til å overnatte hos Catherine i Oslo i ett par netter. For det første så er det jo kjempekoselig, for det er ikke ofte vi ser hverandre, og jeg tror ikke jeg har vært hos henne på nesten ett helt år! Så, det var veldig på tide at jeg fikk besøkt henne igjen. Noe annet som har skjedd siden sist er at katten hennes Ophelia har blitt voksen, og i går hadde jeg det litt gøy med å ta litt bilder av henne. Skal ikke se bort ifra at det dukker opp noen flere bilder senere. Er jo nødt til å teste det nye objektivet mitt da, håhå.


Alt for mye lys og sol, men elsker kontrastene og at hun ser så forbanna sint ut, haha. "GO AWAY STOOPID HOOMAN!".....også har jeg selvfølgelig laget noen svart-hvitt versjoner av bildene også. Gøy å eksperimentere litt sånn sett.
Kontraster, kontraster <3 

#ophelia #sphynx #nakenkatt #katt #dyr #husdyr #foto #fotografi #canon #oslo 
 
I går da jeg kom hjem fra jobb så hadde pappa en liten gave til meg. Jeg bestilte meg nytt objektiv før påske (så dum som jeg var) og håpet veldig at det skulle komme frem før påsken begynte og all post ble stående til etter påsken. Selvfølgelig gjorde den ikke det, så nå har jeg ventet i en evighet for å få det i posten.

Det er et 50mm objektiv som kan ha en blender helt ned i f/1.8. Noe som da betyr at blenderåpningen blir såpass stor at bakgrunnen blir bluret veldig lett ut og bildene blir skikkelig fine. Den er hovedsaklig til portrettfotografering, noe jeg skal teste den på senere i uka, men i dag har jeg bare testet den lave blenderen på Harry Potter tingene mine og noen planter, bare for å vise hvor fine bildene blir!

Da jeg så gjennom bildene i sta så syntes jeg at noen av de så litt rare ut og at det så ut som at bildet var litt "shaky", men så viste det seg at det faktisk bare var den lave blenderen som hadde begynt å blure ut litt og det er kult!
På disse bildene så har jeg ikke gjort annet enn å endre fokuspunktet, noe som viser hvor mye den faktisk blurer ut. 
Jo lengre avstand man har til objektene jo mindre blir objektene ved siden av blurret ut. Disse fikk f.eks en annerledes effekt enn POP! figurene jeg hadde først. Her måtte jeg sette meg lenger unna for å få med alle gjenstandene, og på POP! figurene så kunne jeg være nærmere. Dette objektivet har jo ingen zoom, så den er jo konstant på 50mm, så her må man jo flytte en del på seg for hvert motiv. 

Veldig fornøyd så langt og gleder meg veldig til å teste det ut på portrettfotografering senere i uka. Blir kjempegøy å lære seg det. 

Nå fikk dere se min lille "fotograf-nerd" side, høhø.

#foto #fotografi #objektiv #f/1.8 #50mm #harrypotter #planter #samling

 
Hvis det er noe jeg har lært mens jeg har bodd hos mamma og pappa i alle disse årene så er det at det er viktig å mate fuglene. De trenger mat hele vinteren, og litt utover våren og de er avhengige av dette om de skal leve godt. Mamma er veldig flink og mater fuglene hver eneste dag hele vinteren, sånn så de skal ha det bra. Til gjengjeld gir de oss fuglekvitter og god stemning. I dag har pappa og jeg stått ved vinduet og fotografert både fugler og ekorn. Det ene ekornet kom faktisk innom vinduet på rommet mitt her om dagen og banket på. De er så søte. Og, nå som jeg sitter her og skriver, så kommer ekornet løpende forbi vinduet mitt for å grave ned maten sin i snøen. Dette har den gjort absolutt hele vinteren, og jeg har ikke noe imot det!

Må legge til at det har kommet over 20cm med snø i løpet av natta, så fuglene og ekornene er i full sving med å lete etter mat igjen. Så, da gikk mamma ut med en ny dose solsikkefrø. Til deres store glede! Er usikker på hvem av de 3 ekornvennene vi hadde her i dag, men det er 1 gutt og 2 jenter tror jeg. Gutten har jeg valgt å kalle Mario. De 2 jentene heter Misha og Nemi. Nemi er litt svartere i pelsen enn de andre, derfor navnet, haha. Tror egentlig at dette er Mario, men jeg skal ikke si det for sikkert! Det er i hvert fall han som løper forbi vinduet mitt tusen ganger om dagen.
Og dette tror jeg er Misha. Hun satt plutselig oppi det ene treet mens Mario løp og hamstret mat. 

Det er alltid veldig mye fugler her hos oss, og jeg klager som sagt ikke på det. Hvis noen av dere bor på landet så anbefaler jeg å gjøre det, for herregud så gøy det er å sitte og se på de noen ganger, haha.

#foto #fotografi #fugler #ekorn #dyr #natur #vinter #vår 

 
I natt var pappa og jeg ute for å fotografere nordlyset. Jeg har sett det mye sterkere enn dette i løpet av vinteren, men ettersom det nærmer seg våren og nordlyset sakte men sikkert trekker seg tilbake igjen, så var vi nødt til å fotografere det før det forsvinner i sommerdvalen sin.


 

Elsker nordlys. Spesielt når man står på fjellet hvor det er helt stille og man bare kan nyte det så lenge man bare vil. Det er absolutt et av de fineste naturelementene vi i Norge er bortskjemte med spør du meg. 

#foto #fotografi #nordlys #lys #natur #norge #fjellet #snø #vinter 

 
I dag har jeg lekt meg i photoshop og redigert inn en plante. Jeg aner ikke hvor jeg får kreativiteten min fra, men jeg tror ikke det er fra et bra sted for å si det sånn. Jeg trenger kreativitet og motivasjon om dagen, men den kommer aldri. Jeg tror jeg må få meg ny jobb og flytte snart før jeg blir gal. Avstandsforhold er bæsj.

#foto #fotografi #selvportrett #mote #photoshop #plante #grønt #kjedsomhet
I går opplevde jeg for 2. gang at PETA har brukt ett av mine bilder for å promotere forbud mot pels. Jeg synes det er helt fantastisk at de ønsker å bruke mitt bilde for å promotere sånne gode nyheter og med tanke på at de nesten har 5 millioner følgere på facebook så er det helt utrolig. Første gangen det skjedde ble jeg helt forbauset og syntes det var kjempekult. 

Sånn så det ut;Bildet av reven er bildet mitt. 

Jeg har postet dette bildet på en side som heter "Unsplash" og her gir jeg bort rettighetene mine (på en måte) og det er fritt frem for alle å laste ned og bruke bildet som de vil. Noe jeg lurer på er om de likevel kan bruke det sånn og ikke nevne fotografen (meg) ? Jeg er fullt klar over at jeg ikke får noe penger for det og at de ikke trenger å spørre om lov for å bruke det, men er de fortsatt pliktig å oppgi oppgavsrett? Synes alt det der er så vanskelig, haha.

Nå i går fikk jeg plutselig se bildet mitt svirre på facebook igjen, og denne gangen hadde de kun brukt mitt bilde, og det så sånn ut:Igjen, fantastiske nyheter, virkelig! 

Jeg sjekket Unsplash kontoen min og fikk se at jeg hadde 300.000 visninger på bildet mitt og over 4.000 nedlastninger. Personlig synes jeg det er kjempekult, for jeg hadde aldri trodd at det skulle få så mye oppmerksomhet. Akkurat nå angrer jeg bittelitt på at jeg har gitt fra meg retten sånn som jeg har gjort. Men, på et annet vis så er det litt verdt det også! 


#foto #fotografi #dyr #peta #rettigheter #bilde #rev 
 
Det er ikke ofte jeg poster her lenger, men når jeg en gang i blant får knipset noen fine bilder, så kommer det alltids noen innlegg. På lørdag var jeg i Vestby hos svigers og kopplammene har nå fått lov til å gå ut på jordet. Da jeg kom dit hadde de nettopp blitt flyttet fra ett jorde til et annet og det nye jordet hadde stor plass og masse grønt og langt gress som de kunne kose seg med. Jeg benyttet anledningen og knipset noen bilder av disse lykkelige lammene som løp rundt og spiste seg feite.


Irriterer meg at fokuset absolutt måtte kødde seg til der. Det bildet hadde vært perfekt om den sauen var ordentlig i fokus... På kvelden dro Ola, jeg og en kompis av oss på båttur for å fiske. Jeg fisket opp en gjedde, men ettersom den bare så vidt hang fast i kroken så slapp jeg den bare uti igjen. Det var veldig fint ute på sjøen den kvelden!#foto #fotografi #sau #lam #dyr #natur #bonde #sjø #vann #båttur 

 
I går var jeg og noen venner på Lier Mentalsykehus. Jeg har hørt så mye om den plassen, og jeg har ønsket å dra dit siden jeg gikk i 5. klasse. Så, det er veldig lenge! I går fikk jeg endelig dratt dit, og det er faktisk utrolig trist at noen velger å bare la sånne fine bygg forfalle. Det som skjedde der var det bare greit at de slutta med, men selve byggene er jo fremdeles veldig fine. Synd at malingen flaker av, dørene er ødelagte og alt bare råtner bort foran øynene på oss. Det gikk helt fint å gå rundt der, foreløpig. Noen av trappene var veldig usikre og ekle å gå i, så jeg ville nok ikke anbefalt å reise dit. Plutselig en dag kan trappene falle, og det er ikke akkurat så veldig hyggelig. Det er tross alt falleferdige hus, så man går inn på eget ansvar. Det er egentlig forbudt område, så man skal vel heller ikke gå inn der, men sikkerheten er helt bånn i bøtta, så det er vel egentlig bare å spankulere inn uten problemer. Uansett, det er ikke særlig trygt der inne!

#foto #fotografi #sykehus #lier #liermentalsykehus #mentalsykehus #bilder #arkitektur #bygg #hus #creepy #skummelt

 
Hvis det er noe jeg liker å gjøre på våren og sommeren så er det å gå ute i skogen igjen. Jeg har selvfølgelig alltid med meg kameraet i tilfelle det dukker opp noen fine motiver, noen søte dyr eller en utrolig fin solnedgang. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGleder meg til flere dager ute i naturen nå til sommeren. Skal prøver å få med meg pappa på tur til Femundsmarka i noen dager, og jeg håper virkelig at jeg får en haug med fine bilder der!

#natur #bilder #foto #fotografi #skog #farger #trær #pent #trysil

 
Jeg har innsett at jeg alltid tar utrolig mange bilder av katter. Jeg bestemte meg derfor for at jeg skulle utfordre meg selv og prøve meg på noen litt større dyr som ikke er like enkle å "håndtere". Da endte jeg opp med å fotografere hest og rytter!

Kjæresten til bruttern, Hanne, er mye hos naboen vår og rir, så da tok vi like så godt med oss Berlindar på tur og tok noen bilder av han og Hanne sammen.


Det irriterer meg at bildene ble så kornete, men objektivet mitt hadde problemer med å fokusere riktig i dag. Selv om ISO var på det laveste, ble bildene mine fortsatt litt teite. Hadde de vært skikkelig klare og fine så hadde de faktisk vært veldig bra!


Fikk et bilde av magisk lys i skogen i dag også. Denne skogen passet perfekt når vi skulle ta bildene!

#hest #dyr #natur #portrett #foto #fotografi #bilder 

 
I det siste har jeg bare tatt bilder av katter. Det er ikke akkurat noen overraskelse. Det er jo som regel bare katter jeg tar bilder av, haha. I helga skal jeg ta bilder av naboens hester (forhåpentligvis) og det gleder jeg meg veldig til! Har aldri fotografert de noe særlig, så blir spennende å se hvordan de bildene blir!


Pusur virket ikke så særlig glad i meg den dagen.
Gabriel (Gabbe) som er katten til >Guro<

I går var jeg på besøk hos Catherine og Ophelia igjen. Det er alltid like koselig, og jeg får alltid veldig fine bilder av Ophelia. Hun er en skikkelig bra fotomodell! <3 

Dette ble så morsomt! Sulten katt <3


Catherine kjøpte "katta i sekken" bokstavelig talt.

#katt #kjæledyr #foto #fotografi #bilder #sommer #vår #sol #natur #sphynx #kattunge

 
Her om dagen innså jeg at profilbildet mitt på facebook kanskje måtte byttes ut. Jeg hadde svart hår på det, og det er jo en stund siden jeg begynte å bleke håret mitt. I tillegg følte jeg meg veldig kreativ, så jeg hadde en lang økt i Photoshop. Jeg synes egentlig det ble litt søtt, for jeg synes det er litt fint med sånn "paper art" som jeg liker å kalle det. Det har sikkert et helt annet navn, men ettersom det bare er mange bilder som ligger over hverandre, så liker jeg å kalle det paper art.


Jeg laget både en svart hvit og en farget versjon. Jeg synes den svart hvite ble veldig fin også, og den ser ikke like "fake" ut synes jeg. Men jeg likte fargene på det andre så godt, så da valgte jeg det. Jeg satt seriøst i en hel time og veide for og imot de to bildene. Det tar tid med meg når jeg først skal bytte profilbilde. Det skal alltid gjøres ordentlig, hahaha!
Synes egentlig ikke bildet av meg ble så veldig bra, men nå er det vel egentlig det på toppen av hodet mitt folk skal se mest på, haha. Jeg ser jo helt skeiv ut! 

Så, som jeg skrev på facebook; jeg skjønner godt hva folk mener når de sier håret deres ser ut som et kråkerede.

Photoshop er egentlig veldig morsomt når man får kreative ideer, men disse ideene popper jo ikke opp så ofte.. 

#photoshop #selfie #selvportrett #doedeer #bilder #foto #fotografi #rådyr #horn #kreativ #redigering 

 
Jeg har endelig fått dratt med meg kameraet ut og tatt litt bilder igjen. Mangel på inspirasjon og motiver å ta bilder av går dessverre veldig hardt utover bloggen. Jeg håper at dette bedrer seg nå som våren er rett rundt hjørnet. 

I går var jeg sammen med Catherine. Jeg har ikke sett henne på over en måned, selv om vi bor så nærme hverandre. I går skulle jeg få se den nye leiligheten hennes, som ikke var helt ferdig enda, men den ser allerede veldig fin og personlig ut. Hun har så mange kule planer, og jeg gleder meg veldig til å se den ferdig.

Det vi begge gledet oss veldig til var at jeg endelig skulle få møte hennes 4 måneder gamle katt. Det er en nakenkatt, og hun heter Ophelia. Jeg har alltid vært litt skeptisk til nakenkatter. Jeg har alltid syntes de har vært søte, akkurat som alle andre katter, men jeg har alltid lurt på hvordan det føles å klappe og kose med den. Jeg så for meg at det kom til å være kjemperart, men det var faktisk ikke så unormalt som jeg trodde. Hun var mye mindre enn jeg først hadde trodd, og hun var supersøt. Øynene hennes er aboslutt nydelige, og jeg håper at jeg en dag får muligheten til å sitte barnevakt for henne!

Hun var også en super fotomodell, så jeg gikk derifra med en haug med fine og koselig bilder av henne!


Det var så koselig å ha henne i fanget når vi satt ute, inntullet i ett pledd. Og enda mer koselig ble det når hun ga meg det blikket der. Man blir rett og slett forelsket ved første blikk <3


Catherine måtte skygge for sola, for Ophelia gikk rundt med det ene øyet halvveis lukket fordi solen var så sterk. Her ser man jo hvor liten hun er i forhold til hånden hennes, og Catherine er også liten!

Gleder meg veldig til neste helg, for da skal Catherine og jeg ha en skikkelig sleepover med masse drittmat (vegansk selvfølgelig) og bare kose oss med katten og søppel TV. Det blir bra det!

#foto #fotografi #katt #husdyr #sphynx #nakenkatt #sol #bilder #dyr #søt 


 
Mamma ropte plutselig på meg når jeg satt nede på rommet mitt og så på Harry Potter marathonet vårt. Jeg hørte ikke hva hun sa, så jeg måtte løpe opp trappen og spørre hva alt oppstyret var. Pappa sto allerede i kjøkkenvinduet og knipset bilder, men jeg kunne ikke forstå hva. Plutselig så jeg at den satt der, verdens søteste, lille ugle. 

Jeg fikk knipset en hel haug med bilder av den, men fordi jeg måtte zoome fullt ut så ble ikke alle like klare og fine. Derfor var det bare en håndfull som faktisk ble bra. Jeg tror faktisk Humlesnurr overvåker meg, bare sånn for å se om jeg kanskje passer til Galtvort. Det synes jeg er helt greit! Nå forventer jeg å få Galtvortbrevet mitt om ett par dager! 

#ugle #dyr #natur #vinter #foto #fotografi #harrypotter #galtvort #humlesnurr 
 


Det var så fint ute i dag! Solnedganger er alltid så fine! <3

#natur #vinter #skog #himmel #farger #vann #kaldt #fint #bilder #foto #fotografi

 
Det er ingen overraskelse at jeg elsker å ta naturbilder og jeg elsker naturen og dyr. Jeg har noen som jeg følger på instagram som har utrolig fine og inspirerende bilder. Én dag vil jeg også reise rundt i verden og ta så mange fantastiske bilder! Det eneste jeg mangler, er pengene. Imens kan jeg se på alle disse superfine bildene som alle andre tar verden rundt og drømme meg bort!

GERMANROAMERS - dette er en gruppe fotografer fra Tyskland som har slått seg sammen og laget en felles konto hvor de deler de beste bildene sine. Istedet for å poste noen bilder fra hver fotograf, så valgte jeg heller å legge ut mange forskjellige her.HANNES_BECKERJORDANHERSCHELJUUSOHDKPUNKKADe to siste fotografene har alltid og kommer altlid til å være mine store favoritter. De er to kamerater fra Finland som reiser rundt i verden og tar en haug med nydelige bilder. De fleste bildene deres, i hvert fall på vintertid, blir tatt i Finland. De reiser veldig ofte på gutteturer opp i Lappland og sover i små hytter eller telt. Da dukker det alltid opp mange bilder av nordlys, stjerner og annen vakker natur. Og, én gang i blant, dukker det opp noen søte dyr også.

#foto #fotografi #verden #natur #dyr #instagram #insta #inspo 

I går var det et utrolig fint nordlys ute, noe jeg tror veldig mange fikk med seg. Pappa og jeg er veldig glade i å ta bilder ute i naturen, og vi løp ut så fort vi kunne. Dessverre hadde vi gått glipp av det beste nordlyset, men vi fikk fremdeles ganske fine bilder før det ble helt borte. 

Jeg har et problem med objektivet mitt, så jeg får ikke til fokuset ordentlig. Uansett hvordan jeg skrudde på fokuset så ble det ikke klart. Jeg fikk det sånn ca til på slutten, men da var dessverre det beste nordlyset borte. Derfor ble de beste bildene skikkelig dårlige pga fokuset. Det er utrolig irriterende, så jeg må nok finne ut hvordan jeg skal få løst det problemet. 

Her er noen eksempler på de med dårlig fokus. De ble også veldig kornete, noe som er enda mer irriterende... 

Og til slutt noen bilder jeg tok før nordlyset ble borte igjen. Disse fikk jeg også litt klare, og det irriterer meg så utrolig mye at det skal være så vanskelig å få riktig fokus på det her.. 

#nordlys #natur #foto #fotografi #bilder #vinter #norge #fint #jul 

Jeg fant flere bilder av reven som jeg helt hadde oversett. I tillegg har jeg redigert noen av bildene på nytt, rett og slett fordi jeg synes de ble litt mørke sist. Jeg er fremdeles i ekstase for at jeg var så heldig å få møte denne her. I tillegg hadde jeg såpass med flaks at jeg fikk en fotogen rev også når den først dukket opp! Har alltid drømt om å fotografere dyr som egentlig er veldig sky, så dette er en ting jeg kan stryke av bucket listen min med det samme!

Mange av de fineste bildene har jeg allerede postet >her< så dette blir vel egentlig ett innlegg med litt mindre fine bilder for det meste. 


Hahah, jeg bare elsker hvordan den kan minne om Grumpy Cat!
Den var veldig glad i ostebrix, så her har den fått en bit av meg. 
Elsker dette bildet. Det er ett av favorittene og det er nok mye på grunn av lyset.

#rev #dyr #natur #oslo #foto #fotografi #bilder #vinter 

Som nevnt i forrige innlegg med reven vi møtte, så dro Weronika, Celine og jeg for å filme litt footage til siste eksamen før jul. Vi dro derfor til Hovedøya fordi det skal være så fint der. Vi ble ikke skuffet, for det var utrolig fint der. Vi fikk alt vi trengte og footage ble kjempebra. Nå er det bare å sette seg ned og begynne med redigering og bestå eksamen!
Weronika spanderte drikke på oss inne på Espresso House. Det ble en "Nisselatte" på meg, kakao på Celine og en julekaffe på Weronika. Det var veldig koselig!
Irriterer meg at vinduet på båten vi satt ved var så møkkete... 


Vi forberedte oss til filming og Weronika skulle være den store stjernen i filmen vår. Celine hadde tatt med seg en søt kattepote, haha.
Måtte legge til et bilde av reven her også jeg, haha. Jeg gleder meg sånn til å hilse på den igjen! Om jeg klarer å få lokket den inntil meg igjen da....Det var en utrolig koselig tur og når vi kom tilbake på skolen var vi alle veldig kalde. Vi hadde vært ute og filmet i maaange timer, og det begynte å bli kaldt og mørkt ute når vi tok båten tilbake til Oslo Sentrum. Jeg gleder meg veldig til neste gang vi gjør noe lignende!

#bilder #foto #fotografi #oslo #vann #natur #filming #skole #rev #dyr #skog #ruiner

I dag var jeg ute sammen med Weronika og Celine for å filme til den siste eksamenen vår på skolen. Vi dro ut til Hovedøya i Oslo for å filme i noen av de gamle klosterruinene. Vi ante fred og ingen fare, helt til Weronika skrek; "HEEY!! DEN REVEN STJELER TINGENE VÅRE!!" da var det en rev som gikk rundt og snuste på tingene våre. Den syntes visst at sminken til Weronika var utrolig interessant og dro den med seg. Jeg løp ned for å prøve å få tak i sakene til Weronika igjen, og da ble den bare stående der. Jeg hadde sett for meg at den skulle løpe sin vei, men neida! Den var veldig fotogen og var også veldig glad for å få litt mat av oss. Den var veldig glad i ostebrix og brødskive med roastbiff på. Jeg fikk noen utrolig fine bilder av den, og nå sitter jeg her og er utrolig glad for at jeg fikk møtt denne krabaten. Har lyst til å ta turen igjen på lørdag og forhåpentligvis møter jeg den igjen da!
Disse bildene er fra da vi møtte den ved "campen" vår. 


Etterpå fulgte den oss rundt overalt og den passet så utrolig bra inn med frosten på bakken.Kommer til å poste noen flere bilder fra dagen i dag senere. Måtte bare poste disse så fort jeg fikk muligheten, for jeg er så glad! Og jeg føler meg så heldig som fikk så fine bilder av et ellers så sjenert dyr! 

#rev #foto #fotografi #bilder #natur #oslo #bilder #dyr #snø #is #vinter #fint #søt

Fikk tatt noen bilder før solen gikk ned i i dag. Det er så fint når snøen ligger i trærne og alt er hvitt. Nå er jeg ikke sånn veldig glad i vinteren. I februar er jeg som regel drittlei vinteren, men når den kommer i november så synes jeg bare det er kjempefint og hyggelig. Nå har julestemningen sneket seg litt innpå meg også. I kveld er jeg invitert på middag hos Anne og jeg gleder meg veldig til å treffe igjen henne. >Guro< skal også være med, og det blir veldig koselig og treffe henne igjen også! 

Håper jeg får mulighet til å ta litt bilder i morgen også. Forhåpentligvis så får jeg tatt noen fine og søte bilder av katten til Guro. Han er så søt <3

#vinter #trysil #bilder #foto #fotografi #natur #snø #kaldt #vann #skog #fint

Når jeg postet bildene som kom fra RAW format, så postet jeg jo bare det endelige resultatet. Derfor tenkte jeg at det kanskje hadde vært fint å vise forskjellen. De bildene jeg postet i det forrige "RAW bilde" innlegget mitt, hadde jo også fått seg en runde i Photoshop til slutt. Derfor tenker jeg å vise dere før og etter i RAW redigeringen og droppe Photoshop. Hvis det ga mening? 

Når man fotograferer i JPG så får man et ferdigbehandlet bilde og kameraet legger sammen all informasjon når bildet tas. Hvis man fotograferer i RAW format, så samler kameraet all informasjonen, men den legger den ikke sammen. Hvis man er uheldig og tar et veldig fint bilde, men det viser seg at hvitbalansen eller ISO'en var litt feil, så kan det lett rettes opp i RAW format. I JPG så blir det fort veldig mye vanskeligere. Det er en haug med andre goder også. Man kan til og med redigere hvordan objektivet har tatt bildet. Du kan gjøre om hele bildet til fisheye om du føler for det. Det blir ikke en like bra fisheye effekt som om du hadde brukt et objektiv selvfølgelig, men det blir jo noe som ligner!

Det originale bildet ble veldig gult pga det dårlige lyset, men dette kan raskt ordnes opp i med RAW formatet. Man kan også se at det orignale bildet er veldig kornete, men dette kan også rettes veldig enkelt opp. Så, når man må bruke høy ISO, som gir deg kornete bilder, så er det ikke et stort problem. Man kan også fikse mye på lyset, skyggene og klarhet. Nå hadde jeg ikke kameraet mitt helt stødig når jeg tok dette, så teksten "Every Flavour Beans" ble litt uklar, dessverre. Det er kjempemorosmt å ta bilder og redigere de, nå som jeg klarer å fikse ordentlig på de om de ikke er helt perfekte. Nå vil jeg bare ut i naturen og ta en hel haug med bilder av dyr, haha.

Må forresten legge til at det irriterer meg, hvor mange julereklamer det er på TV allerede. Altså, come on, det er bare 12. november!! Er ikke rart julestemningen min er over når jula kommer. Den er jo overalt allerede i oktober. Heligvis har jeg enda ikke kommet i julestemning, og jeg tror ikke den kommer før Ola og jeg flytter den 1. desember og jeg begynner å få opp julepynten osv. Det er akkurat passe til jul!

(ps: når dere leser dette er jeg på konsert, HURRA)

#foto #fotografi #raw #bilder #harrypotter #hp #bønner #frosk 


LINNEA
Jeg heter Linnea, ble født på selveste 17. mai i 1994 og bor på verdens vakreste sted, nemlig Engerdal, Hedmark. Her bor jeg sammen med hunden min Tyr og nyter livet. Er veldig glad i å være ute i naturen. Synes generelt jakt, fiske og friluftsliv er veldig gøy. Jeg liker også å trene, være med folk jeg er glad i og generelt ha det bra. Musikk er veldig viktig for at jeg skal fungere hver dag, bare sånn til info.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Mars 2018 · Januar 2018 · November 2017 · September 2017 · August 2017 · Juni 2017 · Mai 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Februar 2017 · Januar 2017 · Juni 2016 · Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Februar 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · November 2014Kategorier


· Anbefaling · Blogg · BOK · Fashion · Follow · Fotografi · Harry Potter · Hverdag · Inspo · Konserter · MUSIKK · OUTFIT · Pusur · Reise · SMINKE · VIDEOSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.